Home

Nieuws 288 x bekeken

Recordjaar voor Rotterdamse haven

Rotterdam - De Rotterdamse haven heeft dit jaar een overslagrecord bereikt.

De goederenoverslag steeg met 11,1 procent ten opzichte van 2009 en lag ook 2,1 procent boven het vorige recordjaar 2008. Die grote toename kwam niet van de agribulk; de aan- en afvoer van ondermeer granen en oliezaden in Rotterdam bleef stabiel op 8,4 miljoen ton. Dit komt met name doordat het afgelopen Europese oogstjaar goed was. Omdat het seizoen 2010-2011 beduidend minder is, trok in het laatste kwartaal de overslag van agrarische producten wat aan.

Volgens directeur Hans Smits van Havenbedrijf Rotterdam zijn de goede resultaten te danken aan een groei van de wereldhandel en de bloeiende Duitse economie. In een toelichting op de cijfers benadrukt hij dat het marktaandeel van Rotterdam in Noordwest-Europa dit jaar is gestegen van 36,8 naar 37,9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.