Home

Nieuws 191 x bekeken

Rechercheurs stuiten op illegale slachterijen

Almelo – Bij huiszoekingen in Twente zijn twee illegale slachtplaatsen en een illegale uitsnijderij ontmanteld.

Bij de actie van de Inlichtingen en Opsporingsdienst (I en O) van de Voedsel en Waren Autoriteit zijn twee mensen aangehouden: een slachter en een veehandelaar.

Bij de actie werken de I en O en de Twentse politie samen. De zoeking werd gedaan in twee woningen, een stal en een auto. De opsporingsdiensten troffen slachtafval aan, een illegaal geslacht paard, tientallen huiden, gestroopt wild, 1.300 kilo vlees van dubieuze herkomst, slachtgereedschap en een pistool met munitie.

De spullen zijn in beslag genomen. Het dierlijk materiaal wordt afgevoerd naar de destructor. De twee mannen worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door ongekeurd vlees in de handel te brengen. Het onderzoek richt zich ondermeer op overtreding van regels voor de slacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.