Home

Nieuws 214 x bekeken

Nieuwe witte hyacint

Lisse - Het areaal witte hyacinten staat qua omvang op de derde plaats na blauw en roze.

In het witte segment vinden we gevestigde cultivars, zoals 'Aiolos', 'Antarctia', 'Cargenie' en Hyacinthus 'White Pearl', waarvan honderd hectare wordt geteeld.

Ondanks de vraag of de markt wel behoefte heeft aan een nieuwe witte cultivar, durfde de vereniging Oriëntalis de uitdaging om een nieuwe witte lelie te creëren wel aan. Het resultaat is de witte H. 'Avalance'. Van dezelfde inzender staat ook de roze H. 'Prince of Holland' er na een week nog goed bij, evenals de rode zaailing onder nummer 0101 en de iets lichter rode H 'Medusa'.

In het rode kleursegment heeft de aloude H. 'Jan Bos' verreweg het grootste aandeel van de handvol rode cultivars. Een stevige nieuweling in dit kleursegment kan dus scoren. Of de handel er ook zo over denkt is nog niet duidelijk, want op dit moment het areaal van de nieuwe rode cultivars is (nog) beperkt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.