Home

Nieuws 290 x bekeken

Nieuwe tulpen tonen goede kwaliteit

Lisse - De tulpen op pot die in de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden getoond zijn van goede kwaliteit.

Het betreft voornamelijk cultivars uit het nieuwere sortiment, waarvan enkele er al meer dan een week voortreffelijk bij staan. Een voorbeeld van een dergelijke cultivar is de rode tulp met witte rand Tulipa 'Marrero' van Tuliko cv. Ook de rode Tulipa 'Cartago', eveneens van Tuliko, staat er nog goed bij. Deze tulp heeft een dun oranje randje aan het bloemblad en een geel hart. Tuliko toont ook de rode T. 'Red Label'. Mellema-Versteeg showt de witte Tulipa 'Snow Patrol'.

Naar verwachting zullen er volgende week aanzienlijk meer tulpencultivars geshowd worden. Van 4 tot en met 7 januari wordt namelijk in het CNB complex de Midwinterflora gehouden, de eerste grote bolbloemen vaktentoonstelling van het jaar.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.