Home

Nieuws 211 x bekeken

Nieuwe gladiolencultivars voor export naar Japan

Lisse - De Bloembollenkeuringsdienst (BKD) in Lisse meldt dat vijf gladiolencultivars door de Japanse overheid zijn goedgekeurd voor export. Dit is geconstateerd naar aanleiding van de monsteropplant in Japan.

Drie cultivars zijn vanwege een te hoog percentage Bonescherpmozaiekvirus (BYMV) en Phytoplasma door de Japanse overheid afgekeurd. De cultivars die aan de quarantainevrije exportlijst 2010 worden toegevoegd zijn Flevo Beach, Flevo Dancer, Milka, Patty en Purple Queen.

Op basis van de resultaten van de gladiolen inspectie van het afgelopen teeltseizoen worden van zeven gladiolen cultivars monsters voor opplant naar Japan verstuurd. De resultaten van deze opplant bepalen of de cultivars in 2011 op de Quarantainevrije Exportlijst worden geplaatst. Hierbij gaat het om de cultivars Flevo Breezer, Live Oak, Meridiana, Nikita, Red Balance, Sugar Babe en Violet Moon. De nieuwe cultivars en de Quarantainevrije Exportlijsten van Gladiool, maar ook van andere bolgewassen zijn te vinden op de website van BKD.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.