Home

Nieuws 199 x bekeken

Nestlé investeert 100 miljoen dollar in Chili

Voedingsmiddelengigant Nestlé investeert ruim 75 miljoen euro in een nieuwe melkpoederfabriek in Osorno in het zuiden van Chili.

Dat heeft de onderneming bekend gemaakt.

Het gaat volgens het Zwitserse zuivelbedrijf om de grootste investering in de Chileense zuivelsector in de afgelopen 50 jaar. De fabriek krijgt een capaciteit van 35.000 ton. De melkpoeder is vooral bestemd voor Midden-Amerika maar de mogelijkheid bestaat om ook andere markten te bedienen.

"Met deze fabriek versterken we de ontwikkeling van de Chileense zuivelsector”, zegt Nestlé-directeur Fernando del Solar. “Vandaag de dag wordt 40 procent van de lokale zuivelexport verzorgd door Nestlé en we gaan er vanuit dat deze cijfers volgend decennium zijn verdubbeld."

Naar verwachting gaat de fabriek eind 2011 in productie en wordt er vanaf begin 2012 geëxporteerd. In de fabriek gaan 230 mensen werken. Indirect biedt de fabriek volgens Nestlé werkgelegenheid aan duizend werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.