Home

Nieuws 201 x bekeken

Miljoen handtekeningen tegen transgene gewassen

Brussel – De milieuorganisatie Greenpeace heeft meer dan een miljoen handtekeningen tegen nieuwe transgene gewassen ingediend bij de Europese Commissie. Het is het eerste Europese Burger­initiatief.

Greenpeace wil een verbod totdat de beoordeling van de risico’s van nieuwe genetisch gemodificeerde gewassen is verbeterd, staat in de petitie die is overhandigd aan Europees commissaris John Dalli (Gezondheid).

De petitie vraagt de Europese Commissie om een nieuwe, onafhankelijke, ethische en wetenschappelijke autoriteit om de gevolgen van moderne biotechnologie in kaart te brengen. In 2008 vroegen de Europese milieuministers om de Europese risicoanalyse voor gentechgewassen te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.