Home

Nieuws 212 x bekeken

'Midden-Oosten kwetsbaar voor voedseltekorten'

Rome - De groei van de landbouwproductie in het Midden-Oosten houdt de bevolkingsgroei niet bij.

Daardoor worden inwoners in landen als Irak, Iran en Syrië steeds kwetsbaarder voor voedseltekorten. Dat schrijft de wereldvoedselorganisatie FAO in een rapport. Een groeiend watertekort is de belangrijkste oorzaak.

De regio wordt volgens de FAO steeds meer afhankelijk van importen. De importen worden bovendien steeds duurder. Voor het Midden-Oosten is een tekort aan water een belangrijke beperking. In het Midden-Oosten heeft één persoon de beschikking over gemiddeld 1050 kubieke meter zoet water. Voor 2030 kan de beschikbaarheid van zoet water nog eens halveren.

Wereldwijd ligt het gemiddelde op 8900 kubieke meter water. De FAO rekent anders dan veel andere organisaties ook Somalië, Jemen en Soedan tot het Midden-Oosten. Het aantal mensen in de regio dat ondervoed is, ligt rond de 37 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.