Home

Nieuws 180 x bekeken 1 reactie

’Maisprijs stijgt volgend jaar naar recordhoogte’

Singapore – De maisprijzen op de wereldmarkt stijgen volgend jaar naar een record. Dat komt omdat de concurrentie toeneemt, stelt marktbureau Phillip Futures in Singapore.

China vraagt meer mais vanwege de gestegen binnenlandse behoefte. Aan de andere kant heeft de VS meer mais nodig voor de productie van bio-ethanol.

Volgens analistensite Agrimoney heeft Phillip Futures mais aangewezen als een interessante belegging op de agrarische termijnmarkten. De maisprijs kan in 2011 oplopen naar $ 8,50 per bushel (254 euro per ton) op de termijnmarkt in Chicago. Dat is 38 procent meer dan vorige week. Het zou ook een nieuw record zijn voor de maisprijs. Dat dateert van juni 2008 toen mais in Chicago $ 7,60 per bushel (228 euro per ton) noteerde.

Phillip Futures verwacht een groei van de vraag naar mais in de VS. De Amerikaanse overheid geeft belastingvoordeel op de productie van bio-ethanol. Daarnaast importeert China volgend jaar naar verwachting 3,5 miljoen ton mais. China is steeds minder in staat om te voorzien in de binnenlandse behoefte aan mais.

Eén reactie

  • no-profile-image

    stragier

    Wij zijn graanboeren, en wij mogen ook eens een goed jaar hebben in 2011

Of registreer je om te kunnen reageren.