Home

Nieuws 277 x bekeken

Landgard stopt met veilen groente en fruit in Straelen

Straelen – Landgard Obst & Gemüse stopt eind dit jaar met het veilen van groente en fruit op de locatie Straelen.

Dat bevestigt een woordvoerder. De afzetorganisatie besloot daartoe vanwege de gewijzigde verhouding in de afzet in Duitsland. "Steeds meer partijen kopen direct in bij Landgard. Op de veiling zijn nog tien kopers actief in het laagseizoen. Dat aantal is wel hoger in het hoogseizoen."

Eerder stopte de afzetorganisatie al met veilen in Roisdorf. De afzetorganisatie Landgard investeerde juist fors in veilklokken op de sierteeltlocatie Rhein-Maas. In 2009 zette Landgard Obst & Gemüse voor 584 miljoen euro af aan groente en fruit. Dat is meer dan twee keer zoveel als de omzet van het nabijgelegen ZON. Landgard haalt die omzet over meerdere vestigingen door Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.