Home

Nieuws 220 x bekeken 7 reacties

LTO wil af van 36 ‘onnodige’ regels

Den Haag - LTO Nederland heeft bij het kabinet een lijst aangeboden van 36 onnodig knellende regels voor boeren en tuinders. Daarmee geeft LTO gehoor aan de wens van de regering om de regelgeving terug te dringen.

LTO Nederland heeft een overzicht gemaakt van knelpunten waar volgens de organisatie dringend iets aan gedaan moet worden, zoals bijvoorbeeld regelgeving rond de opslag van gewasbeschermingsmiddelen tot een verplichte wasplaats voor veehouders die schapen inscharen.

“Deze nieuwe lijst is een voorzet, waar het kabinet mee aan de slag kan. Wat ons betreft wordt 2011 het jaar van de trendbreuk: ondernemers moeten in de praktijk merken dat er minder regels zijn. Deze klus is nooit af. De huidige lijst is nog niet compleet, maar is wel goed voor een stevige herstart. We roepen onze leden op om de lijst nog aan te vullen”, aldus voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.
LTO draait al enkele jaren mee in de Commissie Regeldruk Bedrijven die is opgericht met als doel de regeldruk te verminderen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Staat het vanggewas na de maisteelt er al bij?

 • no-profile-image

  L.T.O. / Z.L.T.O. zijn als de grootste adviseurs van de overheid, mede verantwoordelijk voor de verstikkende regelgeving voor het familie bedrijf. De overheid moet de vakorganisaties onder de loep nemen.

 • no-profile-image

  En wat te denken van de van geen kanten deugende mestwetgeving, die op aandringen van dezelfde (Z)LTO is ingevoerd en waar nog steeds vele boerengezinnen de wrange gevolgen van ondervinden. Wat een hypocrieten.

 • no-profile-image

  Maak er maar 37 van, lto is ook totaal overbodig

 • no-profile-image

  en wat denken jullie van de gasolie opslag tank vervangen , weer geld verspilling .!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  en wat denken jullie van de gasolie opslag tank vervangen , weer geld verspilling .!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  mharink

  waar kan ik die lijst vinden?
  Ik wil er nog wat aan toe voegen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.