Home

Nieuws 177 x bekeken

LTO Noord: grond Wieringerrandmeer inzetten voor ruilverkaveling

Heerhugowaard – De grond die door de provincie is aangekocht voor de aanleg van het Wierringerrandmeer kan worden ingezet voor een ruilverkavelingsproject. Dat zegt voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord Noord-Holland tijdens de dag van LTO Noord in deze provincie.

“De provincie heeft de laatste jaren al veel grond aangekocht voor de realisatie van het Wierringerrandmeer. Veel agrariërs hebben lange tijd in onzekerheid gezeten. Nu het niet door gaat, kan de grond die in bezit is van de provincie goed gebruikt worden voor een ruilverkavelingsproject. Daarmee kunnen we de agrarische structuur in het gebied verbeteren”, aldus Ruiter. Hij hoop dat hiermee de lange tijd van onzekerheid voor de boeren in het gebied waar het Wieringerrandmeer zou komen toch positief af te ronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.