Home

Nieuws 184 x bekeken

LTO Noord en LLTB lanceren sectorbreed kennisnetwerk

Heerhugowaard – Volgend jaar komt er een breed kennisplatform voor alle sectoren. Dat zegt directeur Ton van Vuren van LTO Noord.

”De bestaande platformen zoals Varkensnet en Paardennet en de Melkveeacademie komen straks onder één centraal kenniscentrum Agriconnect. Hierdoor kunnen ondernemers niet alleen kennis uitwisselen met collega’s uit dezelfde sector, maar ook met collega’s uit andere sectoren”, zegt Van Vuren. Agriconnect wordt naar verwachting half 2011 in gebruik genomen.

LTO Noord en LLTB hebben de verantwoordelijkheid genomen voor het kennisnetwerk. ”Het is voor iedereen beschikbaar. Maar voor activiteiten die we organiseren zullen we onderscheid maken tussen leden en niet-leden”, legt Van Vuren uit.

Hij heeft Agriconnect als voorbeeld van de rol die LTO Noord neemt om kennis te verspreiden onder de agrariërs. Oud-minister Cees Veerman gaf donderdag tijdens de Dag van LTO Noord in Noord-Holland aan dat LTO een belangrijke rol heeft bij de verspreiding van kennis. ”Dat is ons uit het hart gegrepen”, reageert Van Vuren. ”LTO Noord is hier actief mee bezig door onze participatie in initiatieven als de Duurzame Zuivelketen, Schoon en Zuinig en het voortzetten van de Melkveeacademie, dat onder onze verantwoording gebeurt”, aldus Van Vuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.