Home

Nieuws 196 x bekeken

Krapte leidt tot verdere stijging winkelprijs groente

Doetinchem – Krapte doet de winkelprijzen van vooral vollegrondsgroente deze week verder stijgen. Uit het agd.media prijsonderzoek blijkt dat zowel Jumbo, als Albert Heijn en C1000 prijzen verhoogden van producten als andijvie, witlof, prei, broccoli en bloemkool.

Met € 3,58 per kilo heeft Jumbo de hoogste andijvieprijs van de drie. Die kiloprijs is niet de hoogste van dit jaar overigens. In maart lagen de prijzen op € 3,98, blijkt uit het onderzoek. Ook Albert Heijn verhoogde de andijvieprijs deze week met 60 cent.

Verschillen tussen prijzen blijven wel bestaan. De verhoogde preiprijs van Jumbo (€ 1,78) ligt nog 80 cent onder de prijs bij Albert Heijn.

In de acties bij de keten nemen glasgroente een belangrijke plek in. C1000 heeft de tros- en losse tomaten in de aanbieding voor € 1,98 per kilo. Albert Heijn heeft diezelfde actie voor trostomaten, terwijl Jumbo komkommers aanbiedt voor 85 cent. De schappen zijn bevoorraad. Zo bezien lijkt de lastige aanvoer uit Zuid-Europa door het winterweer van afgelopen week geen probleem op te leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.