Home

Nieuws 188 x bekeken

Inpassingsplan Oostvaarderswold aangenomen

Provinciale Staten van Flevoland zijn donderdagavond akkoord gegaan met het Inpassingsplan Oostvaarderswold.

Staatssecretaris Henk Bleker (CDA) heeft weliswaar aangekondigd dat het Rijk stopt met de financiering van natuurverbindingen, maar vanwege de juridische positie van de provincie, werd het inpassingsplan toch met algemene stemmen aangenomen. "We kunnen niet anders'', stelden de politieke fracties vast.

Oostvaarderswold is een geplande strook natuur die uiteindelijk de Veluwe met de Oostvaardersplassen moet verbinden. De Staten willen voorkomen dat de indruk wordt gewekt dat de provincie stopt met de aanleg van Oostvaarderswold en vervolgens zal worden geconfronteerd met allerlei claims. "Het zou juridisch niet slim zijn om het plan nu niet vast te stellen'', concludeerde ook CDA-woordvoerder Bouma.

De provincie vindt bovendien dat realisatie van Oostvaarderswold belangrijk is voor de ontwikkelingsmogelijkheden van Flevoland.

Of registreer je om te kunnen reageren.