Home

Nieuws 209 x bekeken

Ieren stellen actiegroep voor de tuinbouw in

De Ierse staatssecretaris voor tuinbouw, Ciarán Cuffe, heeft een actiegroep voor de sector ingesteld.

De groep, met vertegenwoordigers van telers, de overheid en onderzoeksorganisatie Teagasc, moet de verdere groei van de tuinbouw tot 2020 begeleiden.

Ierland heeft de gewenste toekomstige ontwikkeling van de land- en tuinbouw in de komende tien jaar onlangs vastgelegd in het rapport Food Harvest 2020. Voor alle sectoren, inclusief de tuinbouw, wordt daarin een forse groei voorzien.

De actiegroep moet er nu op toezien dat de genoemde aanbevelingen inderdaad uitgevoerd worden. Cuffe: ”De tuinbouw heeft een sterk potentieel om zich verder te ontwikkelen, maar staat daarbij ook voor belangrijke problemen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.