Home

Nieuws 285 x bekeken

Hyacintenmarkt wil gele hyacinten

De hyacintenmarkt kan goed uit de voeten met een aanvulling van keurkrachtige, goed houdbare gele hyacinten.

Een voorbeeld is de Hyacinthus 'Yellowstone' die Markglory deze week toont in de keuringszaal in Lisse. Het betreft een uitvoering als snijhyacint die voor deze gelegenheid in een (kerst)stukje is opgemaakt. Volgens Piet Goemans sr.van Hobaho is deze hyacint redelijk nieuw en het afgelopen jaar voor het eerst uitgezet bij de kwekerij en broeierij om de praktijktest te ondergaan. Het areaal is derhalve iets uitgebreid, maar zal door de kwekersvereniging in de hand worden gehouden. Deze hyacint komt heel makkelijk tot ontwikkeling en blijft lang op kleur.

Markglory toont tevens de nieuwe lichtblauwe hyacint 01-11008 met mooie grote nagels die naar het hart toe wit kleuren en de witte Hyacinthus 'Antarctica'. Kwekersvereniging Oriëntalis toont goede kwaliteit van de roze Hyacinthus 'Prince of Holland', de blauwe, groot genagelde H. 'All Stars' en enkele potten met rode hyacinten, waaronder de nieuwe zaailing 0101 die in de kop roze is, maar naar onder toe steeds roder van kleur wordt.

C.G. van den Berg showt een prachtige pot met de blauwe multiflora hyacint 'Anastasia'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.