Home

Nieuws 170 x bekeken

Hoogpathogene vogelpest H5N1 in Japan

Tokio – In Japan is opnieuw hoogpathogene vogelpest van het type H5N1 vastgesteld. Het virus werd vastgesteld bij een koppel gehouden kraanvogels. Onder de vogels in de Japanse plaats Izumi vond massale sterfte plaats.

Izumi ligt centraal in Japan, midden in een regio waar veel pluimvee wordt gehouden. Alle 160 pluimveebedrijven binnen een straal van 10 kilometer rondom de besmette kraanvogels worden onderzocht. Van ongeveer vijftig staat vast dat ze niet besmet zijn.

In oktober werd het virus al aangetroffen in eendenmest van wilde eenden, terwijl in november een verzwakte zwaan geveld bleek te zijn door H5N1. Japanse pluimveehouders vrezen dat wilde vogels hun pluimvee infecteren. Veel pluimveehouders nemen daarom extra maatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.