Home

Nieuws 218 x bekeken

Hoge Raad: identiteit niet bewezen bij fruitfraude

Arnhem – De Hoge Raad vernietigt de eerdere uitspraak in een fruitfraudezaak uit 2008 omdat onvoldoende vaststaat dat de verdachte de door getuigen genoemde persoon daadwerkelijk is.

In 2008 werd de Turkse verdachte Bulent veroordeeld omdat bewezen zou zijn dat hij verantwoordelijk was voor een reeks bestellingen bij fruithandelsbedrijven. De bestellingen zijn nooit betaald. Het gaat ondermeer om bestellingen van meerdere partijen appels en peren, maar ook zuidvruchten. De verdachte ontkende echter steeds.

De Hoge Raad vond in het strafdossier in de fraudezaak een foto van iemand anders met dezelfde voornaam. Het is niet duidelijk onderzocht of de getuigen niet deze man bedoelden in de verhoren over de fruitfraude, oordeelt de Hoge Raad. Ook andere bewijsmiddelen zijn onvoldoende te koppelen aan de verdachte, oordeelt de raad. Het Gerechtshof in Arnhem moet het hoger beroep opnieuw uitvoeren, vindt de raad.

Of registreer je om te kunnen reageren.