Home

Nieuws 190 x bekeken

Hendrix Genetics investeert in visteelt

Boxmeer - Hendrix Genetics neemt de viskwekerijen Landcatch en LNS over van Lithgows Limited.

Dat voornemen heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Hendrix Genetics is onder meer bekend van verschillende lijnen fokvarkens en pluimvee.

President Thijs Hendrix zegt dat aquacultuur een duurzame en waardevolle eiwitbron over de hele wereld is: "We zijn ervan overtuigd dat we nieuwe en innovatieve ideeën in kunnen brengen bij dit bedrijf met een lange en succesvolle historie in de aquacultuur. Visfokkerij is een natuurlijke uitbreiding van onze bestaande activiteiten."

Landcatch produceert haar fokkerij- en vermeerderingsdieren in 'land-based' bedrijven waar ze vrij zijn van roofdieren.
Thijs Hendrix meent dat de overname heel goed past bij de strategie om zich op meer soorten te richten. "We zien uit naar een toonaangevende positie in de visfokkerij, zoals bij legkippen, kalkoenen en varkens."

Of registreer je om te kunnen reageren.