Home

Nieuws 237 x bekeken

Fransen borduren voort op 'erfgoed' Frans menu

Parijs – Frankrijk werkt aan een groot wereldwijd promotieprogramma voor haar voedingsindustrie.

De Fransen willen daarmee voortborduren op de uitverkiezing van de traditionele Franse maaltijd tot cultureel erfgoed door Unesco. ‘’We gaan de uitverkiezing door Unesco niet commercieel uitbuiten maar we willen het wel op een intelligente manier exploiteren,’’ stelt minister van landbouw Bruno Le Maire.

Frankrijk wil de kans benutten om de producten van de landbouw en de voedingsindustrie wereldwijd voor het voetlicht te brengen, licht Le Maire verder toe. Komende maand wordt in dat kader al een wereldwijde week van de Franse gastronomie gehouden. De campagne richt zich zowel op traditionele afzetmarkten als Duitsland en de Verenigde Staten als op opkomende landen als China, India of Singapore. De Franse voedingsindustrie heeft de afgelopen jaren voortdurend marktaandeel verloren. In 2000 had het land nog 9 procent van de mondiale markt in handen, vorig jaar was dat gedaald naar 6,4 procent. ‘’Dit is een mooie gelegenheid om weer wat terug te halen,’’ denkt Le Maire.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.