Home

Nieuws 353 x bekeken

Frankrijk voert meer kippenvlees in

Parijs – Frankrijk heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 280.700 ton kip, kippenvlees en kipproducten ingevoerd. Dat is 7,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2009.

In de maand september werd ruim 16 procent meer uit het buitenland aangevoerd. De invoer van kalkoen en kalkoenvlees ligt over negen maanden gezien met 31.900 ton echter bijna 14 procent lager. Dat blijkt uit cijfers van de agrarische infodienst Agreste.

In Frankrijk zelf werden in de periode tot eind oktober ruim 623 miljoen kippen geslacht. Dat leverde een totaal gewicht op van 812.821 ton, een toename met 3,5 procent op jaarbasis. De kalkoenenslacht blijft echter een neergaande lijn vertonen, zoals al enige tijd het geval is. Over de eerste tien maanden van 2010 gezien kwam de productie van dit vlees uit op ruim 326.000 ton, weer 1,7 procent meer dan een jaar eerder.

De slacht van eenden blijft op vrijwel hetzelfde peil met een vleesopbrengst van 190.820 ton, een klein procent meer. Agreste tekent daarbij aan dat de buitenlandse handel zowel voor kip als eend de laatste maanden erg dynamisch is, zowel wat invoer als uitvoer betreft.

De Franse consumptie van kip en ander gevogelte blijft op een hoger peil dan vorig jaar, met over het derde kwartaal een toename met vier procent. Daarnaast lijkt vooral kalkoen weer in de gratie te komen met over deze periode een groei met 9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.