Home

Nieuws 173 x bekeken

'Foodwatch wil gesprek PT over kritiek residuberichten'

Zoetermeer - De consumentenorganisatie Foodwatch wil overleg met het Productschap Tuinbouw over de zware kritiek van het PT op de campagne Weet wat je eet. Dat zei Anneke van de Kamp, hoofd van de afdeling Markt en Innovatie van het PT op de sectorcommissievergadering groenten en fruit.

In die campagne publiceren milieu-organisatie Natuur en Milieu en Milieudefensie samen met Foodwatch over vondsten van resten van bestrijdingsmiddelen in verschillende supermarktketens.

Vorige maand stuurde het PT een brief naar minister Schippers van VWS om harder in te gaan tegen - volgens het PT - soms onjuiste en aangezette beweringen over de vondst en gevaren van residuen in groenten en fruit. Het PT stelde in die brief zelfs dat het ministerie niet zonder voorwaarden akkoord moet gaan met het vrijgeven van eigen onderzoeksgegevens. De organisaties gebruiken de cijfers om tot eigen conclusies te komen.

Volgens Van de Kamp is nog geen antwoord van het ministerie vernomen op de brief, maar is het bemoedigend dat partijen als Foodwatch willen overleggen."Hopenlijk leidt dit ook tot het gewenste resultaat. En dat is dat deze beweringen niet meer op deze manier in de media verschijnen"

Of registreer je om te kunnen reageren.