Home

Nieuws 164 x bekeken

Engelse appeloogst valt hoger uit dan verwacht

Londen – De Engelse appeloogst valt toch nog hoger uit dan de telers gezien de weersomstandigheden eerder hadden verwacht.

De opbrengst aan Gala is zo’n tien procent groter dan vorig jaar terwijl de Cox-oogst op ongeveer hetzelfde peil als in het vorige seizoen uitkomt. Bramley’s leveren weliswaar zeven procent minder op maar dat is nog altijd beter dan eerder ingeschat.

Dat stelt directeur Adrian Barlow van English Apples & Pears (EAP). Hij voegt er wel aan toe dat de opbrengst van boomgaard tot boomgaard en zelfs van boom tot boom grote verschillen vertoont. Barlow is tot nu toe tevreden over de hoeveelheden appels uit eigen land die de grote winkelbedrijven afnemen. Bovendien liggen de prijzen voor de telers ook iets boven het niveau van vorig jaar. "Dat is ook wel nodig want we hebben twee slechte seizoenen achter de rug."

Of registreer je om te kunnen reageren.