Home

Nieuws 201 x bekeken

Eerste nieuwe tulpen in keuringszaal

Het broeiseizoen voor tulpen verloopt enigszins stroef, maar uiteindelijk zijn enkele broeiers er toch in geslaagd om in de week voor Kerstmis enkele nieuwe tulpencultivars naar de wekelijkse bloemenkeuring in Lisse te brengen.

Zij doen dit mondjesmaat, maar in kwalitatief opzicht wel op hoog niveau. Eem voorbeeld is de nieuwe Tulipa onder nummer J-9-1 van Tuliko cv. Oranjerood. De tulp heeft een brede gele rand, een forse bloem en een goede stand van het geheel. De houdbaarheid zal zich nog moeten bewijzen. Dezelfde inzender bracht ook de donkerrode Tulipa 'Red Label' en enkele andere, nieuwe cultivars naar de keuringszaal.

De rode T. 'Ferrari' van C.W. van der Salm is al eerder geïntroduceerd verovert een plek op de markt. De witte Tulipa 'Snow Patrol' werd ingezonden door Mellema-Versteeg en is fraai van stand en bloemvorm.

De keuringszaal is de gehele week tijdens werkuren te bezoeken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.