Home

Nieuws 242 x bekeken

Dioxine in Duits veevoer

Doetinchem – In Duitsland zijn verhoogde gehalten aan dioxine in veevoer aangetroffen. Dat melden Duitse media. De oorzaak ligt mogelijk bij een partij vetzuur uit Nederland.

Een veevoerproducent in Nedersaksen heeft de partijen veevoer aan twee bedrijven in Noordrijn-Westfalen geleverd. De veebedrijven in Steinfurt en Soest zijn door het Duitse ministerie van landbouw geblokkeerd. De eieren van de bedrijven mogen niet in de consumptie terechtkomen. De eieren worden onderzocht op dioxinegehalte.

Uit de eerste testen blijkt het dioxinegehalte in het veevoer 1,56 nanogram per kilo drogestof te zijn. Dat is het dubbele van de norm, die op 0,75 nanogram per kilo ligt. Het dioxinegehalte in deze partij zou zo hoog zijn, dat zelfs na het mengen tot veevoer het dioxinegehalte nog boven de norm ligt.

Het verhoogde dioxinegehalte komt mogelijk door een partij vetzuur afkomstig uit Nederland. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) was de afgelopen dagen echter niet bereikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.