Home

Nieuws 272 x bekeken

DLG rondt landinrichting Marshoek-Hoonhorst af

Den Haag - Het landinrichtingsproject Marshoek-Hoonhorst (ten oosten van Zwolle) is klaar.

Boeren in het gebied, dat in totaal 3600 hectare beslaat, beschikken nu over een veel betere verkaveling, stelt uitvoerder de Dienst Landelijk Gebied (DLG).

Het gemiddeld aantal kavels per bedrijf is teruggebracht van 4,5 naar 2,3. En waar voorheen ruim de helft van de bedrijven minder dan 60 procent van de grond bij huis had, is dat nu gedaald naar 15 procent van de bedrijven. In totaal zijn tien bedrijven verplaatst, zeven naar buiten het gebied en drie binnen het gebied.

DLG heeft tevens 100 hectare nieuwe natuur aangelegd, alsmede 9 kilometer fietspad en 1 kilometer wandelpad. Vrijdag 10 december wordt de afsluiting van het project gevierd in een zalencentrum in Hoonhorst.

Of registreer je om te kunnen reageren.