Home

Nieuws 213 x bekeken 1 reactie

China dol op broek van hondenbont

Shanghai - Duizenden producten van katten- en hondenbont zijn te koop bij China's grootste verkoopsite Taobao, tot woede van dierenbeschermers. Populair zijn vooral de broeken en hoeden van hondenbont, omdat ze de kou zo goed weren.

Jaarlijks worden volgens schattingen circa twee miljoen honden en katten gedood voor de bonthandel, vooral in China en andere delen van Azië. Dierenbeschermers willen dat de verkoop wordt gestaakt.

"Zouden degenen die slapen op een matras dat is gemaakt ten koste van zoveel levens zich echt gelukkig en comfortabel voelen? Is dat niet gemeen?'', oordeelde een dierenliefhebber in krant Shanghai Daily over een matras van kattenbont. Volgens de dierenactivisten houdt de overheid te weinig toezicht.

De eigen regels van de verkoopsite ontmoedigen de verkoop van spullen gemaakt van honden en katten. Aanbieders kunnen bepaalde punten verliezen, waardoor ze minder populair worden. Maar de webinspecteurs kunnen het werk niet aan, aldus een ingewijde bij het bedrijf taobao.com.

De honden en katten worden vooral in het koude noorden van China in de open lucht gefokt voor een dikkere vacht. Daarna worden ze op gruwelijke wijze gedood, aldus dierenwelzijnsorganisaties. Het vlees gaat in China veelal naar de vleesverwerkende industrie en restaurants in het zuiden van het land.

Vooral kortharige katten en Duitse herders zijn geliefd. Het bont worden in kleding, maar ook voor speeltjes en knuffels gebruikt. Ook wordt er met labels gerommeld om ze op de westerse markt te kunnen verkopen, waar honden- en kattenbont veelal verboden is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Omdat China een ëmerging market"is, met veel nieuwe kontakten richting Europa, zouden wij China hierop aan moeten spreken. Niet om een cultuur om zeep te brengen, maar vooral de onvoorstelbare wreedheden die daar gepleegd worden t.o.v. dieren aan de kaak te stellen. Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn. Wij gaan niet meer voor de moraal maar voor het geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.