Home

Nieuws 193 x bekeken

Brits tuinbouwareaal stabiel

Londen – Het Britse tuinbouwareaal is dit jaar met 169.000 hectare vrijwel even groot als een jaar geleden, zo blijkt uit de jaarlijkse landbouwtelling (Census).

Binnen het areaal doen zich echter wel verschuivingen voor. De oppervlakte aan groente is met drie procent gedaald naar 121.000 hectare, wat grotendeels wordt gecompenseerd door een toename van het fruitareaal met zeven procent.

Tuinbouw neemt daarmee nog geen drie procent in beslag van het totale areaal van 6 miljoen hectare dat bij de Britten voor gewassen in gebruik is. Ongeveer de helft van de oppervlakte wordt in beslag genomen door granen terwijl 20 procent als tijdelijk grasland te boek staat en 11 procent voor koolzaad wordt gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.