Home

Nieuws 202 x bekeken

Braziliaanse boerenbond richt zich op duurzaamheid

Brasilia - De grootste agrarische belangenbehartiger van Brazilië, CNA, werkt aan een plan voor de aanplant van bomen door boeren.

Met het plan moet de sector een substantiële bijdrage kunnen leveren om klimaatverandering tegen te gaan. Dat meldt persbureau Reuters op zijn website. CNA vertegenwoordigt 1 miljoen boeren en tuinders.

CNA besteedt tevens 40 miljoen reais (17,8 miljoen euro) aan een negen jaar durend onderzoek dat boeren helpt het milieu te beschermen en hun inkomen te verhogen. De studie valt samen met een fel debat over een wetsvoorstel in het Braziliaanse congres waarin staat dat boeren die zich schuldig hebben gemaakt aan illegale ontbossing amnestie krijgen.

Brazilië geldt als één van de grootste producenten van landbouwproducten ter wereld. Brazilié kent 5,2 miljoen boerenbedrijven, waarvan de meeste in handen zijn van kleinschalig opererende boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.