Home

Nieuws 172 x bekeken

Brabant accepteert risico claims veeboeren

Den Bosch - Provinciale Staten van Noord-Brabant accepteren het risico op claims van tientallen veehouders die schade lijden omdat hun bouwplannen worden gedwarsboomd.

Pogingen van CDA-gedeputeerde Ruud van Heugten en zijn partij om een besluit van vorige week te repareren, mislukten vrijdag. De Brabantse Staten bepaalden vorige week nog unaniem dat plannen voor de vestiging van nieuwe stallen op onbebouwde grond en uitbreiding van stallen alleen nog maar mogelijk zijn als er vóór 20 maart van dit jaar een concrete, schriftelijke aanvraag was ingediend.

Deze week meldde de CDA-gedeputeerde op basis van een inventarisatie dat zeker dertig veehouders op basis van eerdere afspraken met gemeenten rechten hebben opgebouwd en schade lijden. Het totale bedrag van hun claims kan volgens een schatting oplopen tot 15 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.