Home

Nieuws 228 x bekeken 1 reactie

Bleker wil ander diervoer wegens mestprobleem

Den Haag - Ander diervoer moet ervoor zorgen dat Nederland komend jaar niet opnieuw meer dierlijke mest produceert dan volgens Europese regels is afgesproken.

Via de mest belandt er fosfaat en nitraat in het milieu en de Europese Commissie wil nu echt weten wat staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) daaraan gaat doen.

Bleker schrijft de Tweede Kamer woensdag dat hij denkt dat ander diervoeder dat zorgt voor minder fosforopname, vanaf 1 januari de oplossing biedt. Door dit voer zou in 2011 al 10 miljoen kilo minder fosfaat in de mest moeten belanden. Bleker hoopt zo te voorkomen dat hij moet kijken naar de grootte van de veestapel. Nederlands vee leverde in 2009 rond de 2 miljoen kilo en in 2008 ongeveer 3 miljoen kilo meer mest dan de per jaar toegestane 173 miljoen kilo.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waarom zou Bleker zich naar de Europese Commissie moeten verantwoorden? Fosfaat is niet eens een Brusselse eis. We worden met z'n allen weer eens belazerd. Bleker hoeft dan niet meer naar de veestapel te kijken... Inderdaad, tegen die tijd heb je ook meer aan een veearts.

Of registreer je om te kunnen reageren.