Home

Nieuws 157 x bekeken

Betere concurrentiepositie voor Danish Crown

Randers - Danish Crown verwerkte in het afgelopen boekjaar 2009/10 minder varkens dan in het jaar daarvoor, hoewel het wel zijn concurrentiepositie op de grondstoffenmarkt wist te verbeteren.

Dat blijkt uit het gedrukte jaarverslag van het Deense vleesconcern. Het volume zakte met 2,2 procent naar krap 15,8 miljoen dieren, waarvan een kleine 15,4 miljoen vleesvarkens.

In het voorafgaande jaar bracht Danish Crown ruim 330.000 meer vleesvarkens aan de haak. De daling hangt voor een aanzienlijk deel samen met het feit dat het jongste boekjaar 52 weken telde tegen 53 in 2008/09. Gerekend naar het aantal geslachte varkens per week beperkt de daling zich daarom tot 0,2 procent.

De door het concern aan de vleesvarkensleveranciers uitbetaalde prijs belandde inclusief de nabetaling op 1,32 euro per kilo. Ten opzichte van 2008/09 is daarmee een verbetering gerealiseerd van 0,67 cent. Het concern schat voorts dat de vleesprijs zich in vergelijking met die van de concurrenten heeft verbeterd met 8 tot 9,4 cent. "Dat is een ontwikkeling die vooral in de voorzomer resulteerde in een aanzienlijke aanvoer zodat tijdelijk met een wachtlijst moest worden gewerkt," zo is gemeld in het jaarverslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.