Home

Nieuws 274 x bekeken

Bennie Jolink wil 'taboe op jacht' doorbreken

Hummelo - Normaal-zanger Bennie Jolink wil met zijn nieuwe cd het taboe wat volgens hem op de jacht rust, doorbreken. De cd heet Hubertus en Diana, genoemd naar de beschermheilige en de godin van de jacht.

Dat meldt de Gelderlander. De jacht is nuttig en noodzakelijk, aldus Jolink, maar je spreekt er niet makkelijk over, vandaar de cd.

De zanger was onlangs zien in het tv-programma Uitgesproken van Wakker Nederland toen hij met zijn geweer een konijn velde. Routineus drukte de Achterhoeker daarna de urine uit het lichaam van het dode dier.

De beelden vervulden menigeen met afschuw, schrijft de Gelderlander. Jolink: "Je hebt discussies over het afschieten van wilde zwijnen op de Veluwe, het al dan niet bijvoeren van vee in de Oostvaardersplassen en dan hebben we tegenwoordig een Partij voor de Dieren."

Of registreer je om te kunnen reageren.