Home

Nieuws 133 x bekeken 1 reactie

Antibioticagebruik Duitsers stijgt 25 procent

Hamburg - Het antibioticagebruik is in Duitsland in vijf jaar tijd met 25 procent gestegen.

Dat blijkt uit een overzicht van Techniker Krankenkasse (TK) , die het gebruik van medicijnen bij de bevolking registreert. In Duitsland werd in 2009 gemiddeld 5,1 dagdosering antibioticum per persoon voorgeschreven. In 2004 was dit nog 4,1.

Medici zijn bezorgd over deze ontwikkeling, gezien het gevaar van resistentievorming bij veelvuldig gebruik van antibiotica.

Eén reactie

  • no-profile-image

    En maar zeuren op de veehouderij. Ik ben benieuwd aan wie dit gegeven ligt. Vorig jaar ben ik bij de dokter geweest met een hardnekkige griep. Die zei dat ik zeer weinig antibiotica had gehad. Maar 1 kuur in het verleden. Dus kon ik er nog wel eentje hebben. Zo eenvoudig denkt mijn huisarts er over.

Of registreer je om te kunnen reageren.