Home

Nieuws 222 x bekeken

Akkoord tussen bonden en Albert Heijn

Den Haag - De vakbonden hebben gisteravond laat een akkoord bereikt met supermarktketen Albert Heijn in de onderhandelingen over een cao. Dat meldden vakbond CNV en Albert Heijn.

De nieuwe cao gaat gelden voor de ruim 3.200 medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn. De partijen zijn overeen gekomen dat er tweehonderd nieuwe vaste arbeidsplaatsen worden gecreëerd. De lonen worden tweemaal met 2 procent verhoogd, per 1 januari 2011 en 1 januari 2012.

De komende week houden de bonden ledenvergaderingen om het akkoord voor te leggen. Met de overeenkomst komt een einde aan de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen.

De onderhandelingen over de cao liepen afgelopen week vast. Werknemers in alle zes de distributiecentra van Albert Heijn legden hun werk neer. In een aantal winkels van Albert Heijn ontbraken daardoor bepaalde producten.

Voor Albert Heijn was het met het oog op de feestdagen van groot belang de winkels goed bevoorraad te houden. De druk vanaf de werkvloer was volgens Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, erg belangrijk. "Ik feliciteer de werknemers en complimenteer hen met hun vastberadenheid en inzet.'' FNV Bondgenoten is "heel tevreden'' met het bereikte resultaat.

Volgens woordvoerder van Albert Heijn Sander van der Laan kunnen klanten in een beperkt aantal Albert Heijn-winkels de komende dagen nog geconfronteerd worden met producten die ontbreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.