Home

Nieuws 290 x bekeken

Abab: pluimveesector komt positief uit

Best – De Nederlandse pluimveesector maakt een goed jaar mee. Dat verwacht accountantsbureau Abab uit Best op basis van de resultaten van de eerste drie kwartalen.

In de legsector verwacht Abab dat de voerwinst per henplaats voor de kooihennen uitkomt op € 4,25 (even hoog als het langjarig gemiddelde), voor scharrel op € 5,75 (126 procent van het langjarig gemiddelde) en voor Freiland op € 6,17 euro (114 procent van het langjarig gemiddelde).

Abab constateert dat sinds de zomer de eierprijzen niet zijn gestegen zoals werd verwacht. Dat is een rechtstreeks gevolg van de grote aantallen kippen in Nederland. De fors hogere voerprijzen zorgen er voor dat de voerwinsten onder druk komen te staan. Dat de legsector over het hele jaar genomen toch goed uitkomt is vooral een gevolg van de hoge eierprijzen aan het begin van het jaar.

Abab verwacht voor de vleeskuikensector een voerwinst van € 2,37 per opgehokt kuiken. De verwachting is wel dat de resultaten voor vleeskuikenbedrijven lager uitkomen dan vorig jaar. Dat is ook een gevolg van de hoge voerprijzen van de laatste maanden.
Abab verwacht verder dat de resultaten in de ouderdierensector als gevolg van de hogere broedeierprijzen op peil kunnen blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.