Home

Nieuws 252 x bekeken

2,1 miljoen euro voor boerderijen aan Waddenkust

Den Haag – Minister Melanie Schulz van Haegen van infrastructuur en milieu stelt 2,1 miljoen euro beschikbaar voor het project Boerderijen aan de Waddenkust.

De drie initiatiefnemers, Libau, LTO-Noord en Landschapsbeheer Groningen zijn blij met deze bijdrage. Het betekent een belangrijke stimulans voor de instandhouding van de karakteristieke boerderijen in het kustgebied. Het geld komt beschikbaar via het Waddenfonds.

Het project ’boerderijen aan de Waddenkust’ wil de rijke geschiedenis van de boerderijen en het boerenleven in het landschap zichtbaar te houden. Tegelijkertijd wordt gestimuleerd om de nieuwe ontwikkelingen op de boerderijbouw dusdanig vorm te geven dat dit een meerwaarde betekent voor het landschap. Aan het project nemen in deze tender dertig boerderijeigenaren deel. Met het geld worden onder andere historische panden gerestaureerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.