Home

Nieuws 125 x bekeken

2010 goed jaar voor Duitse agrarische im- en export

Berlijn - Duitsland importeerde dit jaar gerekend naar de waarde voor 7 procent meer voeding en landbouwgrondstoffen dan in 2009. Dat raamt het Deutsche Bauernvervand (DBV).

De totale omzet van de agrarische grondstoffen belandt daarmee op 63 miljard euro. Ook de export groeide, en wel met 9 procent naar 54 miljard euro. Dat is een nieuw record. Bekeken over de afgelopen 10 jaar is bovendien sprake van een verdubbeling. De boerenfederatie is daar blij mee."Duitse levensmiddelen zijn populairder dan ooit". Volgens de federatie geldt ook voor voeding dat 'made in Germany' staat voor innovatie, hoge kwaliteit en veiligheid.

De Bondsrepubliek handhaaft zich waarschijnlijk met deze cijfers tevens op de wereldranglijst van grootste agrarische exporteurs op de derde plaats, na de USA en Nederland. Die positie namen de Duitsers in 2007 voor het eerst over van de Fransen.

Of registreer je om te kunnen reageren.