Home

Nieuws 258 x bekeken

Vroegbloeiende Lachenalia nog vroeger

Voor veel bol- en knolgewassen geldt dit jaar dat de groei en bloei enkele weken is vertraagd.

De uitzondering bevestigt de regel, zoals wordt bewezen door de inzending Lachenalia bulbifera die Cees Breed deze week in de keuringszaal in Lisse toont. In het wild komt Lachenalia, genoemd naar de ontdekker Werner von Lachenal (1736-1800), alleen in Zuid Afrika voor en is door plantenvorsers naar West Europa gebracht, waar het product het uitstekend doet. In ons land wordt Lachenalia, voornamelijk als potplant gekweekt. Breed heeft de geshowde pot vorstvrij in de koude kas staan. Normaal gesproken bloeit deze soort rond Kerstmis.

In de keuringszaal staat ook een uitstekende plant van de potlelie 'White Souvenir' die werd ingezonden door Maveridge International. Potlelies bieden de consument wekenlang volop bloei. En dat geldt beslist ook voor deze witte lelie die kort is, geen al te grote bloemen heeft en al gauw twee bloemen op een steel produceert.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.