Home

Nieuws 264 x bekeken

Klokken veiling Rhein-Maas draaien

De acht veilingklokken van Veiling Rhein-Maas draaiden gisterochtend voor het eerst.

Dat is ruim een jaar na de eerste aankondiging van de plannen voor oprichting van een joint venture tussen bloemenveiling FloraHolland en Landgard.

“De eerste veildag is een historische mijlpaal. Omdat drie veilingen samen één worden én omdat het om een échte grensoverschrijdende samenwerking gaat, versterken we het sierteeltcluster in de hele Euregio”, zo verklaarden de beide Geschäftsführer Aad van den Enden en Franz-Willi Honnen van Veiling Rhein-Maas in een korte toespraak in een volle afmijnzaal.

Veiling Rhein-Maas is ontstaan door samenvoeging van drie veilingen. De veilingen in Lüllingen en Herongen van het Duitse moederbedrijf Landgard en de klokken van Venlo van Nederlandse moeder FloraHolland gingen in deze nieuwe combinatie op. Samen vertegenwoordigen de drie veilingen in Veiling Rhein-Maas een verwachte omzet van 250 miljoen euro.

Aan de nieuwe veiling zijn 2.300 klanten, 4.000 kwekers van bloemen en planten en 400 medewerkers verbonden. De belangrijkste reden voor samenwerking ligt in de regio zelf, namelijk de wens om te komen tot aanbodsconcentratie in het Euregio-gebied. Eén sterke sierteeltklok leidt tot lagere kosten. Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar evenzeer in de keten voor zowel aanvoerders als kopers in het sierteeltcluster.

Samenvoeging leidt tot een aantrekkelijker en een breder aanbod van bloemen en planten op één krachtige marktplaats. Voor de kwekers levert dit een stabielere prijsvorming op. Op 24 januari 2011, aan de vooravond van de IPM in Essen, vindt voor genodigden de officiële opening plaats.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.