Home

Foto & video 2173 x bekeken 1 reactie

Samen met de schaapskudde het nieuwe jaar in

Nieuwsfoto's van over de hele wereld van de afgelopen week.

Foto

 • Een schaapsherder in Pakistan loopt met zijn schapen tijdens de zonsondergang op oudejaarsavond over de velden in de buurt van de stad Lahore. - Foto: AFP

  Een schaapsherder in Pakistan loopt met zijn schapen tijdens de zonsondergang op oudejaarsavond over de velden in de buurt van de stad Lahore. - Foto: AFP

 • Een lid van een dierenbeschermingsbeweging in Zuid Korea protesteert in de hoofdstad Seoul. De dierenactivist eist een effectievere aanpak van de vogelgriep in het land. Om het protest te doen opvallen heeft de demonstrant een kippenmasker opgezet. Het virus heeft in Zuid-Korea voor een enorme slachting onder pluimvee gezorgd; tientallen miljoenen dieren zijn geruimd sinds medio november vogelgriep uitbrak. - Foto: EPA

  Een lid van een dierenbeschermingsbeweging in Zuid Korea protesteert in de hoofdstad Seoul. De dierenactivist eist een effectievere aanpak van de vogelgriep in het land. Om het protest te doen opvallen heeft de demonstrant een kippenmasker opgezet. Het virus heeft in Zuid-Korea voor een enorme slachting onder pluimvee gezorgd; tientallen miljoenen dieren zijn geruimd sinds medio november vogelgriep uitbrak. - Foto: EPA

 • Oudejaarsnacht leverde ook dit jaar weer branden op. Een leegstaande boerderij aan de Hogedijk in Pernis ging in de Nieuwjaarsnacht in vlammen op. Niemand gewond, maar het pand moet als verloren worden beschouwd. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend. - Foto: NOVUM

  Oudejaarsnacht leverde ook dit jaar weer branden op. Een leegstaande boerderij aan de Hogedijk in Pernis ging in de Nieuwjaarsnacht in vlammen op. Niemand gewond, maar het pand moet als verloren worden beschouwd. Hoe het vuur is ontstaan is niet bekend. - Foto: NOVUM

 • Een kudde schapen grazen in de heuvels in de buurt van het dorp Khirbit Tana, ten oosten van de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever in Palestina. - Foto: EPA

  Een kudde schapen grazen in de heuvels in de buurt van het dorp Khirbit Tana, ten oosten van de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever in Palestina. - Foto: EPA

 • Schapen in Zwitserland hebben met een compleet ander weertype te maken dan hun collega's uit Palestina op de vorige foto. In de buurt van de plaats Maienfeld in het Zwitserse kanton Graubünden staan de dieren net na de jaarwisseling in verse sneeuw. Het had lang niet gesneeuwd in de lager gelegen gebieden van Zwitserland, in de nacht op 2 janauri viel er eindelijk wat. - Foto: EPA

  Schapen in Zwitserland hebben met een compleet ander weertype te maken dan hun collega's uit Palestina op de vorige foto. In de buurt van de plaats Maienfeld in het Zwitserse kanton Graubünden staan de dieren net na de jaarwisseling in verse sneeuw. Het had lang niet gesneeuwd in de lager gelegen gebieden van Zwitserland, in de nacht op 2 janauri viel er eindelijk wat. - Foto: EPA

 • Leden van de Franse actiegroep 'Canards en colère' demonstreren voor het gemeentehuis van Auch, een plaats ten westen van Toulouse tegen het in hun ogen onvielige manier waarop pluimvee wordt gehouden. Die zorgt voor een snelle verspreiding van vogelgriep volgens de demonstranten. Ze eisen daarnaast ook snel schadevergoeding van boeren die getroffen zijn door de vogelgriep. - Foto: AFP

  Leden van de Franse actiegroep 'Canards en colère' demonstreren voor het gemeentehuis van Auch, een plaats ten westen van Toulouse tegen het in hun ogen onvielige manier waarop pluimvee wordt gehouden. Die zorgt voor een snelle verspreiding van vogelgriep volgens de demonstranten. Ze eisen daarnaast ook snel schadevergoeding van boeren die getroffen zijn door de vogelgriep. - Foto: AFP

 • Akkerbouwers in India zijn druk bezig doorgeneden aardappelen te poten. in de buurt van het dorp Chari, twintig kilometer van de stad Dharamsala in het noorden van India. Onder de aardappelstukken is eerst een laagje compost gestrooid. - Foto: EPA

  Akkerbouwers in India zijn druk bezig doorgeneden aardappelen te poten. in de buurt van het dorp Chari, twintig kilometer van de stad Dharamsala in het noorden van India. Onder de aardappelstukken is eerst een laagje compost gestrooid. - Foto: EPA

 • Een kip steekt nog even snel de zandweg over tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally die tussen Resistencia en Tucuman in Argentinië werd gehouden. - Foto: EPA

  Een kip steekt nog even snel de zandweg over tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally die tussen Resistencia en Tucuman in Argentinië werd gehouden. - Foto: EPA

 • Syrische boeren zaaien erwten op een boerderij in de door opstandelingen beheerste stad Douma, niet ver van Damascus. - Foto: EPA

  Syrische boeren zaaien erwten op een boerderij in de door opstandelingen beheerste stad Douma, niet ver van Damascus. - Foto: EPA

 • Een man verkleed als de cartoonheld 'Porky the Pig' bekijkt het klaar maken van het varkensvlees. Dit gebeurde tijdens de traditionele parade 'Convite' in de plaats Sumpango ten westen van Guatemala-Stad in Guatemala. Tijdens 'Convite' wordt het oudejaar uitgeluid. - Foto: EPA

  Een man verkleed als de cartoonheld 'Porky the Pig' bekijkt het klaar maken van het varkensvlees. Dit gebeurde tijdens de traditionele parade 'Convite' in de plaats Sumpango ten westen van Guatemala-Stad in Guatemala. Tijdens 'Convite' wordt het oudejaar uitgeluid. - Foto: EPA

 • Op het bedrijf van Wim Kroon in Vlagtwedde zijn afgelopen week de laatste suikerbieten opgeladen met een shovel. Het ruim 4 hectare grootte perceel was het laatste van de totaal 25 hectare aan suikerbieten die Kroon afgelopen jaar had staan. - Foto: Koos van der Spek

  Op het bedrijf van Wim Kroon in Vlagtwedde zijn afgelopen week de laatste suikerbieten opgeladen met een shovel. Het ruim 4 hectare grootte perceel was het laatste van de totaal 25 hectare aan suikerbieten die Kroon afgelopen jaar had staan. - Foto: Koos van der Spek

 • De 68-jarige Syrische boer en schaapsherder Abu Soubhi voert in zijn oude schuur een aantal geiten in het door rebellen beheerste Douma. In de strijd tussen de rebellen en het regeringsleger is Soubhi zijn huis kwijt geraakt toen het in brand vloog als gevolg van de gevechten. - Foto: EPA

  De 68-jarige Syrische boer en schaapsherder Abu Soubhi voert in zijn oude schuur een aantal geiten in het door rebellen beheerste Douma. In de strijd tussen de rebellen en het regeringsleger is Soubhi zijn huis kwijt geraakt toen het in brand vloog als gevolg van de gevechten. - Foto: EPA

Eén reactie

 • agpros

  Foto 4: een kudde schapen graast.
  Foto 11: Het ruim 4 hectare grote perceel.......

  Nederlands in een toonaangevend blad????????

Of registreer je om te kunnen reageren.