Home

Foto & video 1868 x bekeken

Varkensshow in Iowa en melk bij Formule 1

De mooiste agrarische nieuwsfoto's van deze week, van over de hele wereld, van Bill Gates in de kippen tot een Russische trekkerrace.

Foto

 • Des  Moines (Iowa, VS) - Feestelijke varkensshow in Des Moines op de World Pork Expo. Diverse rassen worden hier door jongeren geshowd op 's werelds grootste varkenshouderijbeurs. De foto hiervoor toont een Hampshire varken.<br /><em>Foto: World Pork Expo</em>

  Des  Moines (Iowa, VS) - Feestelijke varkensshow in Des Moines op de World Pork Expo. Diverse rassen worden hier door jongeren geshowd op 's werelds grootste varkenshouderijbeurs. De foto hiervoor toont een Hampshire varken.
  Foto: World Pork Expo

 • Indianapolis - Eigenlijk al een week oud, deze foto, maar te mooi om niet mee te nemen. De winnaar van het grote autorace-evenement Indianapolis 500 in de VS drinkt een flesje melk, zoals de traditie wil. Ter gelegenheid van de honderdste aflevering deelde de Americain Dairy Association dit jaar 100.000 flesjes melk uit aan het publiek, zodat hier de grootste melktoost ooit werd gehouden. De traditie begon in 1933, toen coureur Louis Meyer om een glas koele karnemelk vroeg, nadat hij de race had gewonnen. Meestal drinkt de winnaar niet alleen melk, maar wordt hij er ook mee overgoten.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Indianapolis - Eigenlijk al een week oud, deze foto, maar te mooi om niet mee te nemen. De winnaar van het grote autorace-evenement Indianapolis 500 in de VS drinkt een flesje melk, zoals de traditie wil. Ter gelegenheid van de honderdste aflevering deelde de Americain Dairy Association dit jaar 100.000 flesjes melk uit aan het publiek, zodat hier de grootste melktoost ooit werd gehouden. De traditie begon in 1933, toen coureur Louis Meyer om een glas koele karnemelk vroeg, nadat hij de race had gewonnen. Meestal drinkt de winnaar niet alleen melk, maar wordt hij er ook mee overgoten.
  Foto: Reuters

 • Parijs - Een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van de antiveehouderij beweging. Deze demonstratie in Parijs, op 4 juni, was gericht tegen alle slachterijen. Het protest is niet gericht tegen bepaalde 'misstanden' in de vleesproductie, maar tegen het slachten van dieren überhaupt. 'Beëindig de prehistorie, sluit de slachthuizen nu', is vrij vertaald het opschrift op het spandoek.<br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Parijs - Een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van de antiveehouderij beweging. Deze demonstratie in Parijs, op 4 juni, was gericht tegen alle slachterijen. Het protest is niet gericht tegen bepaalde 'misstanden' in de vleesproductie, maar tegen het slachten van dieren überhaupt. 'Beëindig de prehistorie, sluit de slachthuizen nu', is vrij vertaald het opschrift op het spandoek.
  Foto: ANP/AFP

 • Saint-Aubin-les -Elbeuf (West-Frankrijk) - Veehouder Sebastien Thenard vist op karpers op zijn eigen land. De dieren zijn tijdens de overstroming van de Seine op zijn percelen terechtgekomen. Ook in het Zuiden van Nederland waren deze week nog stortbuien. In de natte gebieden is al <a href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Phytophthora-monitor/">phytophthora waargenomen</a>, dat uiterst moeilijk te bestrijden is. In het Noorden en de Flevopolders wordt volop beregend.<br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Saint-Aubin-les -Elbeuf (West-Frankrijk) - Veehouder Sebastien Thenard vist op karpers op zijn eigen land. De dieren zijn tijdens de overstroming van de Seine op zijn percelen terechtgekomen. Ook in het Zuiden van Nederland waren deze week nog stortbuien. In de natte gebieden is al phytophthora waargenomen, dat uiterst moeilijk te bestrijden is. In het Noorden en de Flevopolders wordt volop beregend.
  Foto: ANP/AFP

 • München - Koeien op weg naar de Olympiaberg in München. De Beierse melkveehoudersorganisatie wilde zo Melkdag onder de aandacht brengen op 5 juni, en wat platteland naar de stad brengen.<br /><em>Foto: ANP/EPA</em>

  München - Koeien op weg naar de Olympiaberg in München. De Beierse melkveehoudersorganisatie wilde zo Melkdag onder de aandacht brengen op 5 juni, en wat platteland naar de stad brengen.
  Foto: ANP/EPA

 • Rostov (R.) - Het achterwiel van deze trekker breekt af tijdens de spectaculaire trekkerraces van Rostov in Rusland. Aan de wedstrijd namen 29 trekkers deel.<br /><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Rostov (R.) - Het achterwiel van deze trekker breekt af tijdens de spectaculaire trekkerraces van Rostov in Rusland. Aan de wedstrijd namen 29 trekkers deel.
  Foto: ANP/EPA

 • Rostov (R.) - Dezelfde trekkerrace, nu met een foto van opspattende blubber.<br /><em>Foto: ANP/EPA</em>

  Rostov (R.) - Dezelfde trekkerrace, nu met een foto van opspattende blubber.
  Foto: ANP/EPA

 • Le Mans (Fr.) - Een demonstrant op de trekker schuift dranghekken opzij die door de politie geplaatst waren in Le Mans. Het boerenprotest tegen de lage prijzen gaat nog steeds bijna dagelijks door in Frankrijk. <br /><em>Foto: ANP/AFP</em>

  Le Mans (Fr.) - Een demonstrant op de trekker schuift dranghekken opzij die door de politie geplaatst waren in Le Mans. Het boerenprotest tegen de lage prijzen gaat nog steeds bijna dagelijks door in Frankrijk.
  Foto: ANP/AFP

 • Een enorme hoeveelheid roze ronde balen wordt geperst om aandacht te genereren voor Pink Ribbon. De roze balen gaan vervolgens op heel veel diepladers en andere transportmiddelen naar het thuisadres van de boer in Giessenburg.</p>
<p><em>Foto: Koos Groenewold</em>

  Een enorme hoeveelheid roze ronde balen wordt geperst om aandacht te genereren voor Pink Ribbon. De roze balen gaan vervolgens op heel veel diepladers en andere transportmiddelen naar het thuisadres van de boer in Giessenburg.

  Foto: Koos Groenewold

 • Minsk (Wit-Rusland) - Trekkerfabrikant Minsk Trekker Werken (Belarus) viert dit jaar zijn 70-jarig jubileum. Het Wit-Russische bedrijf claimt dat één op de tien trekkers wereldwijd uit hun fabrieken komt. Het bedrijf is met name een bekende naam in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, waar veel ex-Sovjetstaten, waaronder Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan, lid van zijn.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Minsk (Wit-Rusland) - Trekkerfabrikant Minsk Trekker Werken (Belarus) viert dit jaar zijn 70-jarig jubileum. Het Wit-Russische bedrijf claimt dat één op de tien trekkers wereldwijd uit hun fabrieken komt. Het bedrijf is met name een bekende naam in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, waar veel ex-Sovjetstaten, waaronder Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan, lid van zijn.
  Foto: Reuters

 • Cairo - Straatbeeld in de Egyptische hoofdstad Cairo. Deze koeien zijn op weg naar het slachthuis.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Cairo - Straatbeeld in de Egyptische hoofdstad Cairo. Deze koeien zijn op weg naar het slachthuis.
  Foto: Reuters

 • New York - Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates staat voor een kippenhok in een wolkenkrabber in New York. Hij wil 100.000 kuikens doneren aan ontwikkelingslanden. Zo wil hij armoede bestrijden. De kuikens worden verdeeld over plattelandsgebieden in 24 ontwikkelingslanden, in vooral Afrika. Een boer die 250 kippen per jaar fokt, verdient daarmee ruim €1.000, rekent Gates voor. <br /><em>Foto: Reuters</em>

  New York - Microsoft-oprichter en filantroop Bill Gates staat voor een kippenhok in een wolkenkrabber in New York. Hij wil 100.000 kuikens doneren aan ontwikkelingslanden. Zo wil hij armoede bestrijden. De kuikens worden verdeeld over plattelandsgebieden in 24 ontwikkelingslanden, in vooral Afrika. Een boer die 250 kippen per jaar fokt, verdient daarmee ruim €1.000, rekent Gates voor.
  Foto: Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.