Home

Foto & video 2899 x bekeken

Protest, ministers op bezoek en wateroverlast

Boerenprotest, vergaderende ministers en vooral: wateroverlast. Dat zijn dé onderwerpen van de afgelopen week.

Foto

 • Diessen - Het bezoek aan een innovatief melkveebedrijf in Diessen was een mooie kans voor een kleine maar effectieve demonstratie. Op de smalle weg was het eenvoudig om de bus met officials tegen te houden, maandagmiddag.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Diessen - Het bezoek aan een innovatief melkveebedrijf in Diessen was een mooie kans voor een kleine maar effectieve demonstratie. Op de smalle weg was het eenvoudig om de bus met officials tegen te houden, maandagmiddag.

  Foto: ANP

 • Amsterdam - Dinsdag was de echte demonstratie van hoofdzakelijk melkveehouders in de Amsterdamse binnenstad, voor het scheepvaartmuseum. Dat is dit halfjaar dé locatie voor grote Europese vergaderingen.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Amsterdam - Dinsdag was de echte demonstratie van hoofdzakelijk melkveehouders in de Amsterdamse binnenstad, voor het scheepvaartmuseum. Dat is dit halfjaar dé locatie voor grote Europese vergaderingen.

  Foto: ANP

 • Amsterdam - Ook in Frankrijk en Duitsland zijn ze niet weg te denken bij elke boerendemonstratie: kunstkoeien, geschilderd in de nationale kleuren. Het zijn dan wel geen levende dieren, een prettige aanblik is het niet, zo'n koe die aan een touw om de nek opgetakeld wordt.</p>
<p><em>Foto: ANP</em>

  Amsterdam - Ook in Frankrijk en Duitsland zijn ze niet weg te denken bij elke boerendemonstratie: kunstkoeien, geschilderd in de nationale kleuren. Het zijn dan wel geen levende dieren, een prettige aanblik is het niet, zo'n koe die aan een touw om de nek opgetakeld wordt.

  Foto: ANP

 • Berlijn - Op 30 mei was er groot protest in Berlijn. Deelnemers aan de betoging trokken hun laarzen en schoenen uit voor de Brandenburger Tor. De Duitse regering heeft aanzetten gegeven tot ingrijpen in de markt en geld vrijgemaakt voor ondersteuning. Er is iets in gang gezet door de demonstraties.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Berlijn - Op 30 mei was er groot protest in Berlijn. Deelnemers aan de betoging trokken hun laarzen en schoenen uit voor de Brandenburger Tor. De Duitse regering heeft aanzetten gegeven tot ingrijpen in de markt en geld vrijgemaakt voor ondersteuning. Er is iets in gang gezet door de demonstraties.

  Foto: Reuters

 • Ottawa - Ook in Canada melkveehouders de straat op. Deze demonstratie voor het parlementsgebouw in Ottawa is gericht tegen import van zuivel.</p>
<p><em>Foto: Reuters</em>

  Ottawa - Ook in Canada melkveehouders de straat op. Deze demonstratie voor het parlementsgebouw in Ottawa is gericht tegen import van zuivel.

  Foto: Reuters

 • Donkere wolken boven een graanveld in Duitsland. Een hardnekkige depressie boven Duitsland leverde recordhoeveelheden neerslag op met enorme overlast. In Nederland is de meeste schade in het oosten en zuidoosten van het land. Meer over de wateroverlast:</p>
<p><a title="Opnieuw zware buien verwacht" href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/6/Opnieuw-zware-buien-verwacht-2813543W/" target="_self">Opnieuw zware buien verwacht</a></p>
<p><a title="Noodweer trekt spoor van zware schade door Europa" href="http://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Achtergrond/2016/6/Noodweer-trekt-spoor-van-schade-door-Europa-2812021W/?intcmp=related-content">Noodweer trekt spoor van zware schade door Europa</a></p>
<p><a title="In de greep van wateroverlast" href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2016/6/In-de-greep-van-wateroverlast-2813282W/" target="_self">In de greep van wateroverlast</a>

  Donkere wolken boven een graanveld in Duitsland. Een hardnekkige depressie boven Duitsland leverde recordhoeveelheden neerslag op met enorme overlast. In Nederland is de meeste schade in het oosten en zuidoosten van het land. Meer over de wateroverlast:

  Opnieuw zware buien verwacht

  Noodweer trekt spoor van zware schade door Europa

  In de greep van wateroverlast

 • Soerendonk - Ondergelopen perceel aardappelen in Soerendonk (N.-Br.). De omvang van de schade is nog niet bekend. De agrarische markten reageren nog amper. Daarvoor is de wateroverlast te vroeg in het seizoen en ondanks het grote gebied dat geraakt is, toch té plaatselijk.</p>
<p><em>Foto: Twan van der Heijden</em>

  Soerendonk - Ondergelopen perceel aardappelen in Soerendonk (N.-Br.). De omvang van de schade is nog niet bekend. De agrarische markten reageren nog amper. Daarvoor is de wateroverlast te vroeg in het seizoen en ondanks het grote gebied dat geraakt is, toch té plaatselijk.

  Foto: Twan van der Heijden

 • Kollumerwaard - Ter afwisseling een gewoon plaatje van gewoon werk. Op de proefboerderij Kollumerwaard hakken studenten onkruid in suikerbieten weg. Het is vooral haver die de winter doorstaan heeft. Dat moet verwijderd worden.</p>
<p><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Kollumerwaard - Ter afwisseling een gewoon plaatje van gewoon werk. Op de proefboerderij Kollumerwaard hakken studenten onkruid in suikerbieten weg. Het is vooral haver die de winter doorstaan heeft. Dat moet verwijderd worden.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.