Home

Foto & video 7988 x bekeken 3 reacties

Brand op groot varkensbedrijf en andere nieuwsfoto's

Opvallende beelden van de afgelopen week: van de verwoestende brand op het varkensbedrijf in Oirschot tot droogte in Afrika.

Foto

 • Oirschot - Een enorme brand heeft een compleet varkensbedrijf verwoest in Oirschot. Minimaal 8.500 dieren zijn omgekomen. Het nabijgelegen woonhuis en een schuur bleven gespaard. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Het varkensbedrijf is op 8 maart door de rechtbank failliet verklaard. Curator Hilbrink laat in een schriftelijke reactie weten dat er samen met de bank in de dagen voorafgaande aan de brand veelvuldig overleg is geweest met een kandidaat-koper en met andere personen en instanties die bij de beoogde overname van de varkens betrokken waren. Er bestond volgens de curator een concreet uitzicht op die overname. Volgens de politie is er geen opzet in het spel.<br /><em>Foto: Bert Jansen</em>

  Oirschot - Een enorme brand heeft een compleet varkensbedrijf verwoest in Oirschot. Minimaal 8.500 dieren zijn omgekomen. Het nabijgelegen woonhuis en een schuur bleven gespaard. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Het varkensbedrijf is op 8 maart door de rechtbank failliet verklaard. Curator Hilbrink laat in een schriftelijke reactie weten dat er samen met de bank in de dagen voorafgaande aan de brand veelvuldig overleg is geweest met een kandidaat-koper en met andere personen en instanties die bij de beoogde overname van de varkens betrokken waren. Er bestond volgens de curator een concreet uitzicht op die overname. Volgens de politie is er geen opzet in het spel.
  Foto: Bert Jansen

 • Somalië - De droogte in grote delen van Oostelijk en Zuidelijk Afrika krijgt steeds ernstiger gevolgen. Deze geitenhoedster in Somaliland passeert kadavers van omgekomen dieren. Het nabijgelegen Ethiopië heeft €123 miljoen steun gekregen van de Europese Commissie om een hongersnood af te wenden.<br /><em>Foto: Reuters</em>

  Somalië - De droogte in grote delen van Oostelijk en Zuidelijk Afrika krijgt steeds ernstiger gevolgen. Deze geitenhoedster in Somaliland passeert kadavers van omgekomen dieren. Het nabijgelegen Ethiopië heeft €123 miljoen steun gekregen van de Europese Commissie om een hongersnood af te wenden.
  Foto: Reuters

 • Eggenfeld (D.) - Consternatie in het Duitse Eggenfield. Een stier ontsnapte tijdens transport en stormde een supermarkt binnen. Daar werd het dier afgeschoten.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Eggenfeld (D.) - Consternatie in het Duitse Eggenfield. Een stier ontsnapte tijdens transport en stormde een supermarkt binnen. Daar werd het dier afgeschoten.
  Foto: ANP

 • PArijs - De Amerikaane minister van landbouw Vilsack (l.) samen met zijn Franse collega LeFoll bij de conferentie van de Oeso in Parijs, deze week.<br /><em>Foto: ANP</em>

  PArijs - De Amerikaane minister van landbouw Vilsack (l.) samen met zijn Franse collega LeFoll bij de conferentie van de Oeso in Parijs, deze week.
  Foto: ANP

 • Afghanistan - De opiumoogst in Afghanistan is begonnen. Hier zijn telers bezig de ruwe opium te oogsten van papaverbollen. Afghanistan is 's werelds grootste opiumproducent ondanks pogingen om boeren andere gewassen te laten telen.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Afghanistan - De opiumoogst in Afghanistan is begonnen. Hier zijn telers bezig de ruwe opium te oogsten van papaverbollen. Afghanistan is 's werelds grootste opiumproducent ondanks pogingen om boeren andere gewassen te laten telen.
  Foto: ANP

 • IJsland - De IJslandse premier David Gunnlaugsson is deze week afgetreden als gevolg van de zogeheten Panama Papers, een onthulling van internationale geldstromen die soms het daglicht niet kunnen verdragen. De minister van landbouw, Sigurdur Ingi Johannsson (foto) is nu benoemd tot premiers.<br /><em>Foto: ANP</em>

  IJsland - De IJslandse premier David Gunnlaugsson is deze week afgetreden als gevolg van de zogeheten Panama Papers, een onthulling van internationale geldstromen die soms het daglicht niet kunnen verdragen. De minister van landbouw, Sigurdur Ingi Johannsson (foto) is nu benoemd tot premiers.
  Foto: ANP

 • Tabuk (Saudi-Arabië) - Tarweoogst in het noordwesten van Saudi-Arabië. Dat gebeurt hier nog met de sikkel. Teken van grote contrasten in dit kapitaalkrachtige land. Via <em>Google Earth</em> is te zien dat grote stukken woestijn groen zijn dankzij grote, moderne irrigatieprojecten.<br /><em>Foto: ANP</em>

  Tabuk (Saudi-Arabië) - Tarweoogst in het noordwesten van Saudi-Arabië. Dat gebeurt hier nog met de sikkel. Teken van grote contrasten in dit kapitaalkrachtige land. Via Google Earth is te zien dat grote stukken woestijn groen zijn dankzij grote, moderne irrigatieprojecten.
  Foto: ANP

 • Onstwedde (Gr.) - Bijeenkomst voor melkveehouders die zich oriënteren op omschakeling naar biologische houderij, bij het biologische melkveebedrijf van Harry en Gonda Luring in Onstwedde. Zij houden momenteel 97 melkkoeien.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Onstwedde (Gr.) - Bijeenkomst voor melkveehouders die zich oriënteren op omschakeling naar biologische houderij, bij het biologische melkveebedrijf van Harry en Gonda Luring in Onstwedde. Zij houden momenteel 97 melkkoeien.
  Foto: Koos van der Spek

 • Neede - Op zondag 3 april zijn langs de Rondweg in Neede diverse tractoren in een weiland bezig met het omploegen van een afgezet stukje akkerland. In het stuk akkerland tussen de N315, N824 en de Esweg zijn diverse, veelal oudere tractoren aan het werk op "hun stukje". Het weer zat goed mee. Een flink aantal tractoren deed mee aan de wedstrijden die georganiseerd werden door Jong Gelre. De tractoren kwamen uit Neede en omliggende plaatsen. <em>Foto: GinoPress</em>

  Neede - Op zondag 3 april zijn langs de Rondweg in Neede diverse tractoren in een weiland bezig met het omploegen van een afgezet stukje akkerland. In het stuk akkerland tussen de N315, N824 en de Esweg zijn diverse, veelal oudere tractoren aan het werk op "hun stukje". Het weer zat goed mee. Een flink aantal tractoren deed mee aan de wedstrijden die georganiseerd werden door Jong Gelre. De tractoren kwamen uit Neede en omliggende plaatsen. Foto: GinoPress

 • Nieuwe Pekela - Uienteler Harmannes Begeman uit Nieuwe Pekela (Gr.) heeft op zijn perceel waar hij uien heeft gezaaid voor zichzelf een paar proeven neergelegd: hij heeft eerst uien gezaaid in bewerkt land, daarna gezaaid, vervolgens gerold en verder eerst gerold en toen gezaaid, en dit alles om te kijken wat de beste manier is.<br /><em>Foto: Koos van der Spek</em>

  Nieuwe Pekela - Uienteler Harmannes Begeman uit Nieuwe Pekela (Gr.) heeft op zijn perceel waar hij uien heeft gezaaid voor zichzelf een paar proeven neergelegd: hij heeft eerst uien gezaaid in bewerkt land, daarna gezaaid, vervolgens gerold en verder eerst gerold en toen gezaaid, en dit alles om te kijken wat de beste manier is.
  Foto: Koos van der Spek

 • Almelo - Open dag bij de opening van de vernieuwde mengvoerfabriek van ForFarmers, afgelopen zaterdag in Almelo. Er kwamen duizend bezoekers op af. ForFarmers investeerde €4,5 miljoen in de modernisering van de fabriek, waar op jaarbasis 200.000 ton rundveevoer wordt geproduceerd.<br /><em>Foto: Michel Velderman</em>

  Almelo - Open dag bij de opening van de vernieuwde mengvoerfabriek van ForFarmers, afgelopen zaterdag in Almelo. Er kwamen duizend bezoekers op af. ForFarmers investeerde €4,5 miljoen in de modernisering van de fabriek, waar op jaarbasis 200.000 ton rundveevoer wordt geproduceerd.
  Foto: Michel Velderman

 • Le Boulon (Fr.) - Franse wijnproducenten laten Spaanse wijn over de weg lopen in de buurt van de Spaanse grens. Ze demonstreren tegen import van wijn uit zuidelijke landen. Goedkope wijn uit Italië en Spanje zou oneigenlijke concurrentie betekenen voor de Franse producenten.<br />Foto: ANP

  Le Boulon (Fr.) - Franse wijnproducenten laten Spaanse wijn over de weg lopen in de buurt van de Spaanse grens. Ze demonstreren tegen import van wijn uit zuidelijke landen. Goedkope wijn uit Italië en Spanje zou oneigenlijke concurrentie betekenen voor de Franse producenten.
  Foto: ANP

Laatste reacties

 • exvarkensboer1

  Dat is nog eens een idee. Slacht het dier daar onder de ogen van
  de kalnten. Kunnen ze meteen zien waar hun eerlijke en heerlijke stukje vlees vandaan komt. Als je bij die dieren in de slachtafdeling van de supermarkt net zoals op de markt in Lima (PERU) een kaarsje opsteekt, toon je pas respect voor het dier.
  Dat die kaarsen in PERU bij de geslachte dieren aangestoken worden heb ik persoonlijk al in 2010 gezien.

 • vandenbrandcv1

  Volgens de regionale geruchten gaat het hier over een stal met zogenaamde milieuvriendelijke roosters, die veel meer gevaarlijke gassen verbergen en bij een klein klusje tot grote gasbranden kunnen leiden.

 • WGeverink

  Als je mij vraagd hoe het mogelijk is dat zo'n groot comlex in een paar uur tijd helemaal tot de grond toe af kan branden geef ik als antwoord dat er waarschijnlijk een luchtwasserkanaal aanwezig was waardoor de brand zich in record tijd kon verspreiden door de hele stal.

Of registreer je om te kunnen reageren.