Home

Foto & video 1810 x bekeken

Nieuwsfoto's: week van de protesten

Boerenprotesten in Frankrijk. Spaans protest tegen Portugese melk en Griekse boeren de straat op voor een beter pensioen. Het was een week van protesten.

Foto

 • In alle vroegte blokkeerden Franse boeren, woensdag 17 februari, de ringweg rond de stad Rennes. Foto: EPA

  In alle vroegte blokkeerden Franse boeren, woensdag 17 februari, de ringweg rond de stad Rennes. Foto: EPA

 • Om hun protest kracht bij te zetten, stappen de Franse boeren regelmatig in hun trekker en blokkeren in het hele land belangrijke verkeersknooppunten. Het <a title="'Melkveehouders Noord-Europa oorverdovend stil'" href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2016/2/Melkveehouders-Noord-Europa-oorverdovend-stil-2764114W/">Russische embargo</a> tegen Europese producten wordt gezien als de grootste boosdoener van de teruggelopen inkomsten van de boeren. President François Hollande kondigde vorige week (week 6) al meer steun voor de boeren aan. Foto: AFP

  Om hun protest kracht bij te zetten, stappen de Franse boeren regelmatig in hun trekker en blokkeren in het hele land belangrijke verkeersknooppunten. Het Russische embargo tegen Europese producten wordt gezien als de grootste boosdoener van de teruggelopen inkomsten van de boeren. President François Hollande kondigde vorige week (week 6) al meer steun voor de boeren aan. Foto: AFP

 • Op het demonstratiebord staat: 'Herziening van de wet op de modernisering van de economie - waarom verkopen met verlies'. Boeren reden met trekkers dwars door Rennes, de hoofdstad van de regio Bretagne. Foto: AFP

  Op het demonstratiebord staat: 'Herziening van de wet op de modernisering van de economie - waarom verkopen met verlies'. Boeren reden met trekkers dwars door Rennes, de hoofdstad van de regio Bretagne. Foto: AFP

 • Tijdens het protesteren moet er ook gegeten worden. Even geen zuivel op tafel, maar fris en bier. De protesten hebben geholpen, want de boeren in Frankrijk kunnen een <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/2/Franse-regering-komt-boeren-tegemoet-2763120W/">lastenverlichting</a> van €500 miljoen tegemoet zien. Foto: AFP

  Tijdens het protesteren moet er ook gegeten worden. Even geen zuivel op tafel, maar fris en bier. De protesten hebben geholpen, want de boeren in Frankrijk kunnen een lastenverlichting van €500 miljoen tegemoet zien. Foto: AFP

 • Franse boeren gaan niet alleen de straat op. Vrijdag 19 februari controleerden zo'n 150 boeren de herkomst van producten in supermarkten. De actie was georganiseerd door vakbonden en organisaties voor jonge boeren. Achterliggende gedachte van deze actie is om de oorsprong van producten 'te verifiëren' en woede te uiten tegen dalende prijzen. Foto: AFP

  Franse boeren gaan niet alleen de straat op. Vrijdag 19 februari controleerden zo'n 150 boeren de herkomst van producten in supermarkten. De actie was georganiseerd door vakbonden en organisaties voor jonge boeren. Achterliggende gedachte van deze actie is om de oorsprong van producten 'te verifiëren' en woede te uiten tegen dalende prijzen. Foto: AFP

 • In Spanje protesteerden ook boeren. In de plaats Monforte de Lemos lieten 30 boeren 30.000 liter Portugese melk uit een tankwagen lopen. De Spanjaarden spreken van 'zwarte melk', omdat deze onder de kostprijs in Spanje zou worden aangeboden. Foto: AFP

  In Spanje protesteerden ook boeren. In de plaats Monforte de Lemos lieten 30 boeren 30.000 liter Portugese melk uit een tankwagen lopen. De Spanjaarden spreken van 'zwarte melk', omdat deze onder de kostprijs in Spanje zou worden aangeboden. Foto: AFP

 • Volgens Paulo Leite van de Portugese zuivelorganisatie Anil grepen de Galicische autoriteiten bewust niet in tegen de actie van de Spaanse boeren. Foto: AFP

  Volgens Paulo Leite van de Portugese zuivelorganisatie Anil grepen de Galicische autoriteiten bewust niet in tegen de actie van de Spaanse boeren. Foto: AFP

 • Griekse boeren gieten melk op de weg in de buurt van de stad Larisa in centraal Griekenland op 18 februari. In Griekenland protesteren veel ondernemers tegen de geplande belastingverhogingen en pensioenhervormingen. Boeren blokkeerden ook de grensovergang bij Kipi voor onbepaalde tijd. Foto: EPA

  Griekse boeren gieten melk op de weg in de buurt van de stad Larisa in centraal Griekenland op 18 februari. In Griekenland protesteren veel ondernemers tegen de geplande belastingverhogingen en pensioenhervormingen. Boeren blokkeerden ook de grensovergang bij Kipi voor onbepaalde tijd. Foto: EPA

Of registreer je om te kunnen reageren.