Home

Foto & video 4900 x bekeken

Boerencarnavalswagen en andere nieuwsfoto's

Week in beeld: Boerderij op Carnaval, Frans boerenprotest naar hoogtepunt en eerste mest over het land.

Foto

 • Carnavalswagens hebben nogal eens agrarisch getinte onderwerpen. In Kilder waren er in ieder geval twee: eentje met als thema 'Door politiek gedonder gaon boeren ten onder' en een wagen met als thema <a href="http://www.boerderij100jaar.nl">het eeuwfeest van Boerderij</a>. Achterop de wagen is <a href="https://www.facebook.com/weekbladboerderij/photos/a.312895188740063.89242.130568293639421/1185571131472460/?type=3&theater">stripfiguur Opa</a> meer dan levensgroot uitgebeeld.

  Carnavalswagens hebben nogal eens agrarisch getinte onderwerpen. In Kilder waren er in ieder geval twee: eentje met als thema 'Door politiek gedonder gaon boeren ten onder' en een wagen met als thema het eeuwfeest van Boerderij. Achterop de wagen is stripfiguur Opa meer dan levensgroot uitgebeeld.

  Foto: Timo Steijntjes
 • <a href="http://www.boerderij.nl/boerenprotesten">Franse boerenprotesten</a> gingen deze week naar een hoogtepunt. Op de foto een grimmig uitziend protest bij Saint-Lo in Noordwest-Frankrijk. De boeren kregen in ieder geval voor elkaar dat de Franse minister van landbouw zich uitsprak voor regulering van de zuivelmarkt - voor wat het waard is, uiteraard.

  Franse boerenprotesten gingen deze week naar een hoogtepunt. Op de foto een grimmig uitziend protest bij Saint-Lo in Noordwest-Frankrijk. De boeren kregen in ieder geval voor elkaar dat de Franse minister van landbouw zich uitsprak voor regulering van de zuivelmarkt - voor wat het waard is, uiteraard.

  Foto: ANP
 • Topman Ren Jianxin (l.) van het Chinese bedrijf ChemChina en topman Michel Demare van Syngenta op een persconferentie over de jaarcijfers van het Zwitserse chemie- en zaadbedrijf. De Chinezen willen <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/2/Syngenta-accepteert-bod-ChemChina-2756142W/">$43 miljard betalen</a> voor een overname. Eerder greep het Amerikaanse Monsanto mis.

  Topman Ren Jianxin (l.) van het Chinese bedrijf ChemChina en topman Michel Demare van Syngenta op een persconferentie over de jaarcijfers van het Zwitserse chemie- en zaadbedrijf. De Chinezen willen $43 miljard betalen voor een overname. Eerder greep het Amerikaanse Monsanto mis.

  Foto: ANP
 • Franse boeren gaan soms ook vredig de straat op. Dit mooie tafereel speelt zich af in Bazas in het zuidwesten van het land. Het is een soort paasveetentoonstelling. De koeienshow, inclusief zegening door de plaatselijke priester, vindt jaarlijks plaats sinds het jaar 1283.

  Franse boeren gaan soms ook vredig de straat op. Dit mooie tafereel speelt zich af in Bazas in het zuidwesten van het land. Het is een soort paasveetentoonstelling. De koeienshow, inclusief zegening door de plaatselijke priester, vindt jaarlijks plaats sinds het jaar 1283.

  Foto: ANP
 • Griekse boeren blijven hardnekkig demonstreren tegen bezuinigingen van de Griekse overheid. Met name de pensioenhervorming die het land op last van de EU doorvoert, zit hen dwars. Boeren worden hierdoor relatief zwaar geraakt. Deze demonstratie was in Korinthos, 80 kilometer van Athene.

  Griekse boeren blijven hardnekkig demonstreren tegen bezuinigingen van de Griekse overheid. Met name de pensioenhervorming die het land op last van de EU doorvoert, zit hen dwars. Boeren worden hierdoor relatief zwaar geraakt. Deze demonstratie was in Korinthos, 80 kilometer van Athene.

  Foto: ANP
 • Spruiten oogsten. Na sneeuw en vorst is het weer begonnen bij spruitkoolbedrijf Doff in Uithuizen. Nog 20 hectare te gaan. Na het plukken komen de spruiten in een kipper naar de boerderij, waar ze gesorteerd worden. De spruiten komen daarna in kuubskisten in de koeling, waarna ze per vrachtwagen worden afgevoerd.

  Spruiten oogsten. Na sneeuw en vorst is het weer begonnen bij spruitkoolbedrijf Doff in Uithuizen. Nog 20 hectare te gaan. Na het plukken komen de spruiten in een kipper naar de boerderij, waar ze gesorteerd worden. De spruiten komen daarna in kuubskisten in de koeling, waarna ze per vrachtwagen worden afgevoerd.

  Foto: Koos van der Spek
 • Inwoners van Malawi brengen zakken mais naar huis die ze in het kader van voedselhulp hebben gekregen. In het land is voedseltekort door uitblijvende regen. In het naburige Zimbabwe is vanwege dreigende honger de noodtoestand afgekondigd. In heel Zuidelijk Afrika is het extreem droog.

  Inwoners van Malawi brengen zakken mais naar huis die ze in het kader van voedselhulp hebben gekregen. In het land is voedseltekort door uitblijvende regen. In het naburige Zimbabwe is vanwege dreigende honger de noodtoestand afgekondigd. In heel Zuidelijk Afrika is het extreem droog.

  Foto: Reuters
 • <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2016/2/Brazilie-vreest-het-TPP-2757562W/">Het handelsoverleg over de TPP</a> (Trans-Pacifisch vrijhandelsakkoord) wekt wereldwijd beroering. Hier een demonstratie in de Chileense hoofdstad Santiago.

  Het handelsoverleg over de TPP (Trans-Pacifisch vrijhandelsakkoord) wekt wereldwijd beroering. Hier een demonstratie in de Chileense hoofdstad Santiago.

  Foto: Reuters
 • Poolse medewerkers van hyacintenteler Gebr. J. W. van der Slot & Zn. in Noordwijkerhout moeten hun handjes flink laten wapperen. De vraag naar hyacinten is op dit moment ongekend hoog en dat is opmerkelijk in de periode rond carnaval. De verkoop van bloemen is dan vaak flink minder. De internationale populariteit van de voorjaarsbloeier is mogelijk te danken aan de stijgende aandacht wereldwijd voor natuurlijke geuren. Tot en met begin mei wordt er dit jaar een recordaantal van 45 miljoen Nederlandse snijhyacinten wereldwijd verkocht.

  Poolse medewerkers van hyacintenteler Gebr. J. W. van der Slot & Zn. in Noordwijkerhout moeten hun handjes flink laten wapperen. De vraag naar hyacinten is op dit moment ongekend hoog en dat is opmerkelijk in de periode rond carnaval. De verkoop van bloemen is dan vaak flink minder. De internationale populariteit van de voorjaarsbloeier is mogelijk te danken aan de stijgende aandacht wereldwijd voor natuurlijke geuren. Tot en met begin mei wordt er dit jaar een recordaantal van 45 miljoen Nederlandse snijhyacinten wereldwijd verkocht.

  Foto: Vidiphoto
 • Vanaf 1 februari mag weer mest worden uitgereden op bouwland. Hoewel het erg nat is, kon er hier en daar toch wat mest het land over, de afgelopen week. Hier bemesting van maisland in de buurt van Dalfsen. De mest komt van een melkveehouder.

  Vanaf 1 februari mag weer mest worden uitgereden op bouwland. Hoewel het erg nat is, kon er hier en daar toch wat mest het land over, de afgelopen week. Hier bemesting van maisland in de buurt van Dalfsen. De mest komt van een melkveehouder.

  Foto: Michiel Veldernan

Of registreer je om te kunnen reageren.