Home

Foto & video 3274 x bekeken 7 reacties

Sieta bij de Paus, groeiend Frans protest en andere nieuwsfoto's

De Franse boerenprotesten breiden zich weer uit. Intussen waren Europese melkveehouders met Sieta van Keimpema op bezoek bij de Paus. In Zuid-Afrika wordt de droogte nijpend.

Foto

 • Leden van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Dutch Dairymen Board (DDB) <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/2016/1/Melkveehouders-op-audientie-bij-Paus-Franciscus-2750221W/">zijn op audiëntie geweest bij Paus Franciscus</a> in Vaticaanstad. Dat gebeurde samen met collega's die zijn aangesloten bij de koepelorganisatie European Milk Board (EMB). De audiëntie is volgens vice-voorzitter Sieta van Keimpema (r.) goed verlopen. De melkveehouders kregen de gelegenheid hun visie op de problemen in de melkmarkt met de Paus te delen. Volgens van Keimpema gaf de Paus aan vooral door te gaan met hun strijd voor een rechtvaardige en eerlijke landbouwsector. Het onderhoud was kort, maar de EMB-leden kregen de toezegging over een paar maanden voor een langer gesprek te mogen terugkomen.

  Leden van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Dutch Dairymen Board (DDB) zijn op audiëntie geweest bij Paus Franciscus in Vaticaanstad. Dat gebeurde samen met collega's die zijn aangesloten bij de koepelorganisatie European Milk Board (EMB). De audiëntie is volgens vice-voorzitter Sieta van Keimpema (r.) goed verlopen. De melkveehouders kregen de gelegenheid hun visie op de problemen in de melkmarkt met de Paus te delen. Volgens van Keimpema gaf de Paus aan vooral door te gaan met hun strijd voor een rechtvaardige en eerlijke landbouwsector. Het onderhoud was kort, maar de EMB-leden kregen de toezegging over een paar maanden voor een langer gesprek te mogen terugkomen.

  Foto: EMB
 • Franse boeren laten melk weglopen voor de prefectuur van Le Mans <a href="http://www.boerderij.nl/boerenprotesten">uit protest tegen lage prijzen</a>.

  Franse boeren laten melk weglopen voor de prefectuur van Le Mans uit protest tegen lage prijzen.

  Foto: ANP
 • Hier blokkeren actievoerders de ingang van een grote supermarkt met winkelwagentjes.

  Hier blokkeren actievoerders de ingang van een grote supermarkt met winkelwagentjes.

  Foto: ANP
 • Dit spandoek van kuilplastic maakt glashelder wat de frustratie is van de Franse veehouders: melk en vlees zijn gelijkgebleven in prijs, of zelfs goedkoper geworden, sinds 1985. Het minimumloon is meer dan verdubbeld.

  Dit spandoek van kuilplastic maakt glashelder wat de frustratie is van de Franse veehouders: melk en vlees zijn gelijkgebleven in prijs, of zelfs goedkoper geworden, sinds 1985. Het minimumloon is meer dan verdubbeld.

  Foto: ANP
 • Bij Elwin Klijn uit Uithuizermeeden zijn ze bezig met het afleveren van aardappelpootgoed van het ras Annebelle klasse S. Van dit ras is er pootgoed genoeg, dus gaat het in bulk naar België, waar het wordt gepoot in klasse A. De export van pootgoed loopt dit seizoen nog steeds erg goed.

  Bij Elwin Klijn uit Uithuizermeeden zijn ze bezig met het afleveren van aardappelpootgoed van het ras Annebelle klasse S. Van dit ras is er pootgoed genoeg, dus gaat het in bulk naar België, waar het wordt gepoot in klasse A. De export van pootgoed loopt dit seizoen nog steeds erg goed.

  Foto: Koos van der Spek
 • Muskusrattenvanger Nico Evers maakt een vangkooi voor muskusratten gereed. In 2015 is het aantal gevangen muskusratten gedaald tot onder de 90.000. Tegelijk is het aantal gevangen beverratten opgelopen tot ruim 1.200 en dat is een stijging van 16%. De vangsten concentreren zich in het grensgebied met Duitsland. Zo'n 90% van de vangsten komt daar vandaan.

  Muskusrattenvanger Nico Evers maakt een vangkooi voor muskusratten gereed. In 2015 is het aantal gevangen muskusratten gedaald tot onder de 90.000. Tegelijk is het aantal gevangen beverratten opgelopen tot ruim 1.200 en dat is een stijging van 16%. De vangsten concentreren zich in het grensgebied met Duitsland. Zo'n 90% van de vangsten komt daar vandaan.

  Foto: Vidiphoto
 • De droogte in Zuidelijk Afrika wordt nijpend. Deze mannen proberen een uitgemergelde koe op de been te krijgen. Volgens de Verenigde Naties worden 14 miljoen mensen in de regio bedreigt door honger.

  De droogte in Zuidelijk Afrika wordt nijpend. Deze mannen proberen een uitgemergelde koe op de been te krijgen. Volgens de Verenigde Naties worden 14 miljoen mensen in de regio bedreigt door honger.

  Foto: Reuters
 • Een Palestijnse pluimveehouder raapt dode kippen op na een overstroming in zijn stal. De overstroming is het gevolg van een hevige regenbui.

  Een Palestijnse pluimveehouder raapt dode kippen op na een overstroming in zijn stal. De overstroming is het gevolg van een hevige regenbui.

  Foto: Reuters
 • Griekse boeren delen gratis voedsel uit in Athene, uit protest tegen bezuinigingen op de pensioenen door de overheid. De inwoners van de stad verdringen zich om aardappelen of wortelen te bemachtigen.

  Griekse boeren delen gratis voedsel uit in Athene, uit protest tegen bezuinigingen op de pensioenen door de overheid. De inwoners van de stad verdringen zich om aardappelen of wortelen te bemachtigen.

  Foto: Reuters

Laatste reacties

 • geen boer

  ziet er niet erg intiem uit, zo'n audiëntie. En die selfie maker had van de zenuwen zijn scheermes vergeten? Nondeju.

 • alco1

  Als je voor een betere prijs bij de paus moet zijn begrijp ik niet.

 • peter1939

  sieta kan beter met poetin gaan praten om grenzen te openen...de paus drinkt weinig melk denk ik.....ik hoor niemand meer over de bojcot v rusland.......waardeloos is dat....

 • geen boer

  @Peter staar je niet blind op Rusland. Zij hebben vrijwel geen koopkracht in harde valuta meer, en was ook zonder (hun eigen) boycot niet zo'n beste klant meer geweest.

 • hansvanbergen

  Onzin geen boer. In grote steden als Moskou en st petersburg wonen amtenaren heb je ambasades heb je hoofdkantoren produktschappen tv radio krant regering etc etc. Moskou alleen is al 15 miljoen veelal rijke mensen. En daar wonen onze klanten.

 • geen boer

  @ Hans. Je bent nogal stellig. De meesten denken er echter anders over. Hun economie gaat in rap tempo south; de middenklasse verliest heel snel koopkracht. Die paar superrijken rondom Putin hebben we niks aan.
  http://www.worldbank.org/en/country/russia/brief/monthly-economic-developments

 • @meelmuisje

  Ik denk dat je de Russische (en de Chinese) markt kan vergeten, die komt niet meer terug. Ze gaan in de toekomst alles zelf produceren, let maar op.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.