Home

Foto & video 2808 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 39

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Finsterwolde - De bietencampagne is gestart. Hier worden de eerste bieten geladen bij Remko van Wieringen uit het Groningse Finsterwolde. Het werd laat doordat bij de kraan op het laatste moment nog een hydraulische slang knapte. De vrachtwagens moesten dus ook wachten, intussen stonden er zes te wachten.

  Finsterwolde - De bietencampagne is gestart. Hier worden de eerste bieten geladen bij Remko van Wieringen uit het Groningse Finsterwolde. Het werd laat doordat bij de kraan op het laatste moment nog een hydraulische slang knapte. De vrachtwagens moesten dus ook wachten, intussen stonden er zes te wachten.

  Foto: Koos van der Spek
 • Den Haag - De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar het noodlottig ongeval in Liempde, afgelopen maandag, waarbij een chauffeur van mengvoerbedrijf Agrifirm om het leven kwam. Hij overleed nadat een omvallende mengvoersilo op hem was terechtgekomen.

  Den Haag - De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar het noodlottig ongeval in Liempde, afgelopen maandag, waarbij een chauffeur van mengvoerbedrijf Agrifirm om het leven kwam. Hij overleed nadat een omvallende mengvoersilo op hem was terechtgekomen.

  Foto: AS Media
 • Shaminka - De Russische president Poetin op bezoek bij een boerderij in Shaminka in de omgeving van Rostov in Zuid-Rusland. Deze bezoeken zijn een jaarlijks ritueel, waarbij de president zich altijd graag laat fotograferen aan tafel met de medewerkers van het bedrijf.

  Shaminka - De Russische president Poetin op bezoek bij een boerderij in Shaminka in de omgeving van Rostov in Zuid-Rusland. Deze bezoeken zijn een jaarlijks ritueel, waarbij de president zich altijd graag laat fotograferen aan tafel met de medewerkers van het bedrijf.

  Foto: ANP
 • Amritsar - Indiase boeren blokkeren een autoweg in de buurt van de stad Amritsar. Ze demonstreren tegen het in hun ogen boervijandige beleid van de regering en eisen betere prijzen. Ook willen ze compensatie voor de schade door hevige regenval van de afgelopen tijd.

  Amritsar - Indiase boeren blokkeren een autoweg in de buurt van de stad Amritsar. Ze demonstreren tegen het in hun ogen boervijandige beleid van de regering en eisen betere prijzen. Ook willen ze compensatie voor de schade door hevige regenval van de afgelopen tijd.

  Foto: ANP
 • Namen - Waalse boeren trokken woensdag massaal per trekker naar Namen, waar het Waalse parlement voor het eerst in het nieuwe vergaderjaar bijeen was. Ondanks de Europese steunmaatregelen blijven ze aandacht vragen voor de slechte financiële situatie.

  Namen - Waalse boeren trokken woensdag massaal per trekker naar Namen, waar het Waalse parlement voor het eerst in het nieuwe vergaderjaar bijeen was. Ondanks de Europese steunmaatregelen blijven ze aandacht vragen voor de slechte financiële situatie.

  Foto: ANP
 • Banda Atjeh - Ter viering van het islamitische offerfeest, 24 september, wordt vlees klaargelegd voor de armen, in de Indonesische stad Banda Atjeh.

  Banda Atjeh - Ter viering van het islamitische offerfeest, 24 september, wordt vlees klaargelegd voor de armen, in de Indonesische stad Banda Atjeh.

  Foto: ANP
 • Grunertshofen - Duitsland vangt veel vluchtelingen op. Voor een deel is plaats in de landbouw. Hier zijn de migranten Filmon Abraham (l, 17 jaar) uit Eritrea en Sardawalli Zadran (r, 17) uit Afghanistan bezig met een training bij akkerbouwer Edigma Holzueller (m.). Ze leren agrarisch werk zoals aardappelrooien.

  Grunertshofen - Duitsland vangt veel vluchtelingen op. Voor een deel is plaats in de landbouw. Hier zijn de migranten Filmon Abraham (l, 17 jaar) uit Eritrea en Sardawalli Zadran (r, 17) uit Afghanistan bezig met een training bij akkerbouwer Edigma Holzueller (m.). Ze leren agrarisch werk zoals aardappelrooien.

  Foto: Reuters
 • Yangon - Het offerfeest is een feest voor de armen van Yangon, een stad in Birma. Hier schrapen mensen het vlees van botten die zijn overgebleven bij het feest.

  Yangon - Het offerfeest is een feest voor de armen van Yangon, een stad in Birma. Hier schrapen mensen het vlees van botten die zijn overgebleven bij het feest.

  Foto: Reuters
 • Leeuwarden - Vanaf 3 oktober is in het Friese Natuurmuseum in Leeuwarden een bijzondere expositie. Er worden dieren tentoongesteld die ontdaan zijn van hun huid en daarna geprepareerd volgens een methode van dr. Gunter von Hagen. Eerder had hij een expositie over de anatomie van mensen, die over de hele wereld miljoenen kijkers trok. De expositie heet Animal Inside Out en laat onder meer een koe, varken en paard zien.

  Leeuwarden - Vanaf 3 oktober is in het Friese Natuurmuseum in Leeuwarden een bijzondere expositie. Er worden dieren tentoongesteld die ontdaan zijn van hun huid en daarna geprepareerd volgens een methode van dr. Gunter von Hagen. Eerder had hij een expositie over de anatomie van mensen, die over de hele wereld miljoenen kijkers trok. De expositie heet Animal Inside Out en laat onder meer een koe, varken en paard zien.

  Foto: Natuurmuseum Fryslân

Of registreer je om te kunnen reageren.