Home

Foto & video 1914 x bekeken

Landbouwnieuws in beeld: week 36

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Tourville-la-riviere - Franse boeren rusten even uit op weg naar een massale trekkeractie in Parijs, op 3 september. In de Franse hoofdstad kwamen die dag tussen de 1.000 en 1.500 trekkers om te demonstreren tegen de slechte situatie in de veehouderij.

  Tourville-la-riviere - Franse boeren rusten even uit op weg naar een massale trekkeractie in Parijs, op 3 september. In de Franse hoofdstad kwamen die dag tussen de 1.000 en 1.500 trekkers om te demonstreren tegen de slechte situatie in de veehouderij.

  Foto: ANP
 • Parijs - De trekkeroptocht in Parijs, met naar schatting meer dan duizend trekkers.

  Parijs - De trekkeroptocht in Parijs, met naar schatting meer dan duizend trekkers.

  Foto: ANP
 • München - Duitse boeren hielden een trekker estafette door het hele land, die dinsdag eindigde in München.

  München - Duitse boeren hielden een trekker estafette door het hele land, die dinsdag eindigde in München.

  Foto: ANP
 • Leon - Spaanse melkveehouders hielden een 'witte tocht' door het land. Die eindigde uiteindelijk in Madrid.

  Leon - Spaanse melkveehouders hielden een 'witte tocht' door het land. Die eindigde uiteindelijk in Madrid.

  Foto: ANP
 • Den Haag - Nederlandse varkenshouders kwamen in actie in Den Haag. Ze deelden gratis broodjes vlees uit en riepen het publiek op 20 cent te storten. Dat zijn de meerkosten die Nederlandse varkenshouders zouden hebben als gevolg van Nederlandse extra eisen, ten opzichte van omliggende landen.

  Den Haag - Nederlandse varkenshouders kwamen in actie in Den Haag. Ze deelden gratis broodjes vlees uit en riepen het publiek op 20 cent te storten. Dat zijn de meerkosten die Nederlandse varkenshouders zouden hebben als gevolg van Nederlandse extra eisen, ten opzichte van omliggende landen.

  Foto: Roel Dijkstra
 • Zuid-Afrika - In Zuid-Afrika is een heel nieuwe vorm van veehouderij ontstaan: wilde dieren. Marginale gronden die tot nu toe improductief waren, worden nu gebruikt om dieren als wildebeesten te houden.

  Zuid-Afrika - In Zuid-Afrika is een heel nieuwe vorm van veehouderij ontstaan: wilde dieren. Marginale gronden die tot nu toe improductief waren, worden nu gebruikt om dieren als wildebeesten te houden.

  Foto: ANP
 • Port-au-Prince - Slacht van een koe in een sloppenwijk in de hoofdstad van het straatarme Caraïbische eiland Haïti.

  Port-au-Prince - Slacht van een koe in een sloppenwijk in de hoofdstad van het straatarme Caraïbische eiland Haïti.

  Foto: ANP
 • Lublin - In Polen is de oogst van hop begonnen. Hop uit de omgeving van de stad Lublin in het zuidoosten is een van de meest gewilde van het land. De Hop groeit op metershoog gespannen draden. Hop wordt naast Polen ook veel geteeld in Tsjechië en Zuid-Duitsland.

  Lublin - In Polen is de oogst van hop begonnen. Hop uit de omgeving van de stad Lublin in het zuidoosten is een van de meest gewilde van het land. De Hop groeit op metershoog gespannen draden. Hop wordt naast Polen ook veel geteeld in Tsjechië en Zuid-Duitsland.

  Foto: ANP
 • Dresden - De dreiging van Afrikaanse varkenspest is nog steeds aanwezig. Reden voor een oefening in de bestrijding ervan in Dresden.

  Dresden - De dreiging van Afrikaanse varkenspest is nog steeds aanwezig. Reden voor een oefening in de bestrijding ervan in Dresden.

  Foto: ANP
 • Dodewaard - De enorme hagel- en regenbuien die in de nacht van zondag op maandag over Nederland trokken, hebben gezorgd voor een miljoenenschade. Bij het fruitteeltbedrijf van Sander de Vree en zijn zoon Herman in Dodewaard is zeker 50 procent van de appeloogst verwoest en zo'n 20 procent van het perenareaal. De pil voor de fruittelers in de Betuwe smaakt dit jaar extra bitter omdat de prijzen op dit moment relatief goed zijn en de oogst de beste in jaren leek te gaan worden. De perenoogst zou deze week gaan beginnen. Die van de appels begin oktober.

  Dodewaard - De enorme hagel- en regenbuien die in de nacht van zondag op maandag over Nederland trokken, hebben gezorgd voor een miljoenenschade. Bij het fruitteeltbedrijf van Sander de Vree en zijn zoon Herman in Dodewaard is zeker 50 procent van de appeloogst verwoest en zo'n 20 procent van het perenareaal. De pil voor de fruittelers in de Betuwe smaakt dit jaar extra bitter omdat de prijzen op dit moment relatief goed zijn en de oogst de beste in jaren leek te gaan worden. De perenoogst zou deze week gaan beginnen. Die van de appels begin oktober.

  Foto: Vidiphoto
 • Oude Pekela - Firma Hempflax is hennep aan het maaien. De toppen gaan er eerst af. Deze worden apart vervoerd naar een drogerij in Ruinerwold.

  Oude Pekela - Firma Hempflax is hennep aan het maaien. De toppen gaan er eerst af. Deze worden apart vervoerd naar een drogerij in Ruinerwold.

  Foto: Koos van der Spek

Of registreer je om te kunnen reageren.